ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματίζει η «εαρινή σύναξις» πασοκογενών - Παρουσία Κασσελάκη η μάχη στη Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματίζει η «εαρινή σύναξις» πασοκογενών - Παρουσία Κασσελάκη η μάχη στη Βουλή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Προσπάθειες ώστε να μην πραγματοποιηθεί το Σάββατο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πανελλαδική συνδιάσκεψη πασοκογενών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που αισθάνονται αποξενωμένα από την ηγεσία του, καταβαλλόταν την Τετάρτη από στελέχη που διατηρούν κι αυτά τις ενστάσεις τους για τις κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη αλλά κρίνουν πως δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή ώστε αυτές να εξωτερικευτούν.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, πίσω από αυτή την κίνηση βρίσκονται περίπου 20 στελέχη με παρελθόν στο ΠΑΣΟΚ τα οποία διαφωνούν με την τακτική και τη στρατηγική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαφωνίες διατηρούν κι άλλα στελέχη που μάλλον θα περιμένουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πριν τις δημοσιοποιήσουν, αν τις δημοσιοποιήσουν.

Αυτές οι διαφωνίες κωδικοποιούνται σε τέσσερα σημεία:

  1. Θεωρούν πως κακώς ο κ. Κασσελάκης αποκλείει τις ηγεσίες των υπόλοιπων προοδευτικών δυνάμεων και δη τον Νίκο Ανδρουλάκη από την επιχείρηση ανασυγκρότησης του χώρου.
  2. Δεν συμφωνούν με την περιθωριοποίηση των κομματικών οργάνων και τη «λευκή εξουσιοδότηση» που εκτιμούν πως ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να προχωρήσει στις καταστατικές αλλαγές που επιθυμεί.
  3. Είναι της άποψης πως η πολιτική ατζέντα πρέπει να βγει μπροστά και με συναντήσεις Κασσελάκη με θεσμικούς παράγοντες κι όχι απλώς με περιοδείες σε καφέ κι αγορές.
  4. Καλούν σε αξιοποίηση όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι μόνο αυτών τα οποία στηρίζουν τον πρόεδρο.

«Η οργανωτική προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είναι αναντίστοιχη της κοινωνικής διάθεσης να μας προσεγγίσουν», μας αναφέρουν χαρακτηριστικά σε αυτό το πλαίσιο.

Την ίδια ώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση προετοιμάζονται πυρετωδώς και για τη μεγάλη μάχη στη Βουλή την Παρασκευή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, μετά από αίτημα του Σωκράτη Φάμελλου, με θέμα «την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη φορολόγηση υπερκερδών τα οποία σωρεύονται από ολιγοπώλια σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

Ο κ. Κασσελάκης, μάλιστα, παρότι δεν είναι βουλευτής έχει αποφασίσει να παρευρεθεί στη Βουλή προκειμένου να στείλει με την παρουσία του τα κατάλληλα μηνύματα, καθώς εκ των πραγμάτων θεωρείται βέβαιο ότι η συζήτηση θα εξελιχθεί σε μια σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης, δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε κίνηση - παρωδία την επιστολή Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Κομισιόν για τις πρακτικές των πολυεθνικών, κάτι που αναμένεται να «σηκώσει» -εκτός των άλλων- με έντονο τρόπο στην αναμέτρηση της Παρασκευής.

Ο κ. Κασσελάκης, εξάλλου, συνεχίζει σήμερα το απόγευμα (στις 18.00) τις περιοδείες του από τον Πειραιά (εκκίνηση Ηρώων Πολυτεχνείου και Σωτήρος Διός).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ