ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος προς Μητσοτάκη: Δεν θα σας επιτρέψουμε να κρυφτείτε

Φάμελλος προς Μητσοτάκη: Δεν θα σας επιτρέψουμε να κρυφτείτε
O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. KONTARINIS GEORGE / EUROKINISSI

«Δεν θα σας επιτρέψουμε να κρυφτείτε ούτε να κρύψετε την αλήθεια. Θα υπερασπιστούμε την αλήθεια. Η δυσαρέσκεια στην κοινωνία λόγω ακρίβειας μεγαλώνει. Γι αυτό βγάλατε το πυροτέχνημα με την επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν», ανέφερε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος κατά την έναρξης της ομιλίας του στη Βουλή.

«Τα υπερκέρδη των εταιριών τα ανακαλύπτετε μόνο όταν πιέζεστε πολιτικά. Ζητάτε μέτρα από την Ευρώπη όταν η χώρα μας δεν εφαρμόζει τα μέτρα της Κομισιόν», σχολίασε ο κ. Φάμελλος και συνέχισε:

«Δεν έρχεστε στη Βουλή γιατί δεν έχετε τι να μας πείτε για την μη εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων. Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του και αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε «υποκριτική και πυροτέχνημα για επικοινωνιακούς λόγους την επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν» και εξήγησε:

«Τι λέει η επιστολή; Ότι η ακρίβεια πλήττει την χώρα μας. Παραδέχεστε ότι πέντε χρόνια δεν είστε επαρκείς για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα και ζητάτε παρέμβαση της Κομισιόν όταν δεν αξιοποιείτε την εργαλειοθήκη της Κομισιόν. Ζητάει μέτρα με επιστολή ο κ. Μητσοτάκης, όχι όταν την φιλοξένησε στην Ελλάδα αλλά τώρα που λήγει η θητεία της και δεν έχει περιθώριο σχεδιασμού. Τα υπερκέρδη τα αναγνωρίζετε μόνο όταν σας πιέζει κάποιος. Ποια είναι η αλήθεια για την ακρίβεια; Ότι στα βασικά είδη διατροφής η ακρίβεια είναι τριπλάσια από ότι στην Ευρώπη».".

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι «θέλετε να αφαιμάζετε συνέχεια τη μεσαία τάξη και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

«Γιατί δεν μειώνετε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, ενώ υπάρχει σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκή Ένωσης;», διερωτήθη ο κ. Φάμελλος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Αποσταθεροποίηση για το νοικοκυριό είναι η χαμηλή αγοραστική δύναμη και όχι η αποσταθεροποίηση της καρέκλα σας κύριε Μητσοτάκη», σχολίασε ο κ. Φάμελλος και κατέληξε λέγοντας: «ήρθε η ώρα οι πολίτες να δώσουν τέλος στον κατήφορο και αναζητήσουν με την ψήφο τους μία νέα προοπτική».

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ