ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου προς Μητσοτάκη: Σας ενδιαφέρει μόνο να εξασφαλίσετε κονδύλια προς ημετέρους

Κωνσταντοπούλου προς Μητσοτάκη: Σας ενδιαφέρει μόνο να εξασφαλίσετε κονδύλια προς ημετέρους
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Με... πολλούς ελέφαντες στο δωμάτιο επέλεξε να ξεκινήσει την τοποθέτησή της στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, με θέμα την ακρίβεια η Πρόεδρος της Πλεύση Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η κυρία Κωνταντοπούλου αναφέρθηκε στην απουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αμέσως μόλις ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, επισημαίνοντας πως «αύριο συμπληρώνονται 121 μήνες απο τις εκλογές με πρωταθλητή απουσίας από το κοινοβούλιο».

Επιπροσθέτως αναφέρθηκε και στους κυβερνητικούς βουλευτές αλλά και τους υποργούς ως «πρωταθλητές» απουσίας από τα υπουργικά έδρανα.

Γυναικοκτονίες και ακρίβεια

«Δεν υπάρχει άλλος πρωθυπουργός που έχει δεχθεί επίκαιρες ερωτήσεις για μείζονα θέματα όπως είναι το πρόβλημα του «κακουργήματος της γυναικοκτονίας» για το οποίο «η κυβέρνηση αρνείται την ποινικοποίηση, ο κ. Χρυσοχοϊδης λέει πως είναι επαρκείς οι δυνάμεις και ο κ. Μπαρτζόπουλος λέει πως ειναι βιολογικό το θέμα».

Αναφερόμενη στην ακρίβεια, τόνισε πως «δεν είναι η ακρίβεια ο ελέφαντας στο δωμάτιο. Ελέφαντας είναι κάτι που όλοι βλέπουμε και δε μιλάμε για αυτό. Για την ακρίβεια μιλάμε όλοι, για την ποινική δικογραφία των Τεμπών όμως δεν μιλάει κανείς. Ελέφαντας λοιπόν στο δωμάτιο είναι η συγκάλυψη των ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών, Ακόμα και η ευρωπαία εισαγγελέας επιμένει πως μπλοκάρουν οι διαδικασίες διαφάνειας με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, που εμείς ζητούμε την κατάργησή της.»

«Ψάχνουμε να βρούμε τα κονδύλια για τον Ιανό και τη σύμβαση 717 για τα Τέμπη. Το μόνο που σας ενδιαφέρει να εξασφλίσετε κονδύλια προς ημετέρους» πρόσθεσε η κα Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην κωλυσιεργία της Εισαγγελέως Αρείου Πάγου τονίζοντας πως πλέον, «με αυτή τη δικογραφία στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, δεν είναι δυνατόν να κλείσει η Βουλή».

Στο μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε στα έδρανα, και η κυρία Κωνσταντοπούλου βρήκε αφορμή να σχολιάσει σκωπτικά «τα βίντεο που φτιάχνει στα social media αντί να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της ακρίβειας»

Η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε διεξοδικά τόσο στο πρόβλημα της ακρίβειας αλλά και επανήλθε στο θέμα των Τεμπών, καταλήγοντας και στο θέμα της καταδίκης του Ισραήλ, εμπλέκοντας τους εισαγγελείς:

«Θα καταδικάσετε το κράτος του Ισραήλ για τη γενοκτονία που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας; Σας ενοχλεί ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) ότι θα ζητήσει εντάλματα σύλληψης εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά και των ηγετών της Χαμάς.
Σας ενοχλεί η ευρωπαία εισαγγελέας που ασχολείται με το έγκλημα των Τεμπών;
Θα ενωθείτε με τη διεθνή κοινή γνωμη και τα κράτη και τους οργανισμούς που καταδικάζουν τη Γενοκτονία των Παλαιστινίων; Θα υπερασπισθείτε την χωή, την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια του λαού των Παλαιστινίων ή θα μείνετε να ασχολείστε με τη Μαρίνα Σάττι και τη στάση της στη Γιουροβίζιον;»

Για το δημόσιο χρέος

Στη συνέχεια η κυρία Κωνσταντοπούλου και αναφερόμενη στο διογκούμενο Δημόσιο Χρέος που μας οδήγησε στα μνημόνια επισήμανε προς τον πρωθυπουργό: «Τολμήσατε να πείτε πως ευθύνομαι εγώ ως πρόεδρος της Βουλής για τις επιτροπές ελέγχουτου χρεους που κρίθηκε παράνομο, μη βιώσιμο, και συνδέεται με πρακτικές διαφθοράς. Αυτο το χρέος - χρήματα από κακοδιαχείρηση που εσείς και η παράταξή σας ξοδέψατε - το πληρώνουν, τα χρεώνονται τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα και στα οποία αναφέρεστε λόγω του δημογραφικού. Τολμάτε να εξισώνεται εμένα με όλους οσοι δεχθήκατε να επιβάλλεται στους έλληνες και τις ελληνίδες τα μνημόνια για τα χρήματα που εσείς φάγατε.»

Ενταση και απο τα έδρανα

Ένταση επικράτησε στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της τελευταίας κοινοβουλευτικής μάχης, πριν τις Ευρωεκλογές.

Την ώρα που βρισκόταν στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιδόμενος σε ένα ακόμα γραφικό σόου για την ακρίβεια που τσακίζει τα ελληνικά νοικοκυριά αλλά η κυβέρνηση του αρνείται να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα, ακούστηκαν φωνές της κ. Κωνσταντοπούλου από τα έδρανα.

Τότε παρενέβη ο Κωνσταντίνος Τασούλας λέγοντας: «Όχι διακοπές, κυρία Κωνσταντοπούλου όχι διακοπές. Υπάρχει κανονισμός. Παρακαλώ να τον σεβαστείτε. Τόσο λίγη εμπιστοσύνη έχετε στις ομιλίες σας που θέλετε να διακριθείτε ως διακοψίας;».

Έπειτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ακούστηκε να λέει: «Θα με αναγκάσετε να απαντήσω με καρδούλα και εγώ στο τέλος».

Δείτε το βίντεο (22:39)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ