ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Σύγκρουση κορυφής σε προεκλογικούς τόνους - Η ακρίβεια και η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας

Βουλή: Σύγκρουση κορυφής σε προεκλογικούς τόνους - Η ακρίβεια και η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας

Στιγμιότυπο από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή. 

Eurokinissi

Σε αντιπαράθεση εφ όλης της ύλης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών εξελίσσεται η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, με θέμα την ακρίβεια. Δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα ανοίγοντας τη βεντάλια της κόντρας σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, μετατρέποντας τη συζήτηση σε ένα άτυπο debate.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

Ο πρωθυπουργός στην πρωτολογία του παραδέχθηκε πως η ακρίβεια είναι «το πρώτο πρόβλημα που απασχολεί όλα τα ελληνικά νοικοκυριά». «Είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «η αναμέτρηση με το πρόβλημα αποτελεί απολυτή προτεραιότητα»

«Εφαρμόζουμε μία πολιτική με στοχευμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και τη στήριξή των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Το πρόβλημα της ακρίβειας έχει εθνικές ιδιαιτερότητες αλλά δεν είναι μόνο ελληνικό» σημείωσε.

Απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης σχολίασε πως «από την αντιπολίτευση ακούω μόνο σκληρή κριτική αλλά ακοστολόγητες προτάσεις».

Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε ο πρωθυπουργός

«Δεν θα σας επιτρέψουμε να κρυφτείτε ούτε να κρύψετε την αλήθεια. Η δυσαρέσκεια στην κοινωνία λόγω ακρίβειας μεγαλώνει», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος.

Χαρακτήρισε «υποκριτική και πυροτέχνημα για επικοινωνιακούς λόγους την επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενώ τον κάλεσε να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, καθώς ενώ υπάρχει σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Η ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΩ

Να στείλουν μήνυμα αποδοκιμασίας της κλιμακούμενης αλαζονείας του Μαξίμου και να ενισχύσουν τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η Ελλάδα με την πολιτική σας σταθερά αποκλίνει από την Ευρώπη στην οικονομία, στην αγοραστική δύναμη, στις παραγωγικές επενδύσεις, στη δημόσια υγεία καθώς και σε θέματα κράτους δικαίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ΕΔΩ την ομιλία του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ

Ιδιαίτερα επικριτικός για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον τομέα της αντιμετώπισης της ακρίβειας εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το έχετε ρίξει στο virtual reality σε ότι αφορά την ακρίβεια. Μιλάτε για πτώση τιμών αλλά δεν την έχει εντοπίσει κανένας πολίτης που πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία του κ. Κουτσούμπα ΕΔΩ.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό - τον οποίο κατηγόρησε πως συνεχώς φυγομαχεί -άσκησε και ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. «Ήρθε ο κ. Μητσοτάκης έκανε ζούγκλα την Ελλάδα και μας μίλησε για ελέφαντες στο δωμάτιο. Η ζούγκλα όμως δεν αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

Τι είπε ο κ. Βελόπουλος στη Βουλή ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ