ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας κατά Βελόπουλου για την τιμή της φέτας: Έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα

Σκρέκας κατά Βελόπουλου για την τιμή της φέτας: Έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα

O υπουργός Ανάπτυξης K. Σκρέκας με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο

Eurokinissi

Δεν έχουν σχέση τα λεγόμενα του κ. Βελόπουλου με αυτά που έχει πει ο πρωθυπουργός για την τιμή της φέτας, σημείωσε σε παρέμβασή του ο υπουργός Ανάπτυξης, μετά τη δευτερολογία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, ήταν λάθος του κ. Βελόπουλου πως ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι 1 κιλό φέτα στην Ελλάδα κοστίζει 6,28 ευρώ.

«Και είπατε ότι δεν υπάρχει τέτοια τιμή φέτας στην Ελλάδα το κιλό. Και πολύ σωστά δεν υπάρχει, διότι ο πρωθυπουργός, αυτό το οποίο είπε και μάλιστα το κατέθεσε στη Βουλή. 'Αρα δεν διαβάσατε αυτό το οποίο κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης για να ενημερωθείτε», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και εξήγησε:

«Ο πρωθυπουργός ανέφερε, ότι, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΕΛΚΑ, η τιμή μισού κιλού φέτας, δηλαδή των 500 γραμ., είναι 6,28 ευρώ στην Ελλάδα, όταν στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 8,98 ευρώ, στην Ισπανία 8,68 ευρώ, 10,63 ευρώ είναι το μισό κιλό της φέτας στην Πορτογαλία, 12,29 ευρώ στη Γαλλία κοκ.. Αυτά που είπε ο κ. Βελόπουλος, για άλλη μια φορά, είναι ανυπόστατα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και με την αλήθεια», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

Όσο για το σχόλιο Βελόπουλου στην αναφορά του πρωθυπουργού για τις εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι «σωστά είπε ο πρωθυπουργός, ότι ανέρχονται στο 45%, δηλαδή πλησίον του 50% ως ποσοστό του ΑΕΠ. [..] Από το 19%, που ήταν το 2009 οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών ως ποσοστό του Α.Ε.Π. στη χώρα μας έφτασαν το 2023 να είναι στο 45%» είπε ο κ. Σκρέκας.

Τέλος, στην αναφορά του κ. Βελόπουλου, ότι οι εταιρείες στις οποίες έχουμε βάλει πρόστιμα, έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και, άρα, υπάρχει αναστολή πληρωμής, ο κ. Σκρέκας είπε ότι αυτό είναι ψευδές:

«Δεν υπάρχει καμία αναστολή πληρωμής. Έχουμε επιβάλει 19 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα, το τελευταίο ενάμιση έτος, για αθέμιτη κερδοφορία και παραπλανητικές εκπτώσεις, και έχουν εισπραχθεί.. [..] Πρέπει να πληρώσουν το 100% του προστίμου και μετά προσφέρουν στα δικαστήρια... αν θα δικαιωθούν. Και θα δούμε τελικά τι θα προκύψει εκεί. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια και όχι τα ανυπόστατα ψεύδη που ανέφερε κι άλλη μια φορά εδώ κύριος Βελόπουλος, τόνισε ο κ. Σκρέκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ