«ΜΕΤΩΠΙΚΗ» ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρετός» για τις ευρωεκλογές: Το «τρίποντο» Μητσοτάκη, τα «βέλη» και τα TikTok για τη φέτα

«Πυρετός» για τις ευρωεκλογές: Το «τρίποντο» Μητσοτάκη, τα «βέλη» και τα TikTok για τη φέτα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΙΝΤΙΜΕ

Νέα «μετωπική» σύγκρουση είχαν σήμερα Μητσοτάκης, Κασσελάκης και Ανδρουλάκης με φόντο την ακρίβεια, αλλά και το κόστος των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση ή κατάργηση ΦΠΑ και επαναφορά 13ου και 14 μισθού στο Δημόσιο, την ώρα που η προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων εντείνεται με περιοδείες, συγκεντρώσεις και συνεντεύξεις, λίγο πριν την τελική ευθεία της μάχης των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου.

Η Νέα Δημοκρατία να βάλει «τρίποντο» στην κάλπη των ευρωεκλογών και να συσπειρωθούν οι ψηφοφόροι της, είναι οι στόχοι που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο Αγρίνιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναστηθεί, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Στέφανος Κασσελάκης, κάνοντας παράλληλα «tour» σε σούπερ μάρκετ για να βρει φέτα με 6,28 ευρώ.

«Να στείλει ο ελληνικός λαός ένα μήνυμα απέναντι στην αλαζονεία της κυβέρνησης», ζήτησε από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Mητσοτάκης: Δεν θα ξαναχρεωκοπήσουμε από τις ψεύτικες υποσχέσεις

Οξεία επίθεση κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στο Αγρίνιο, επαναλαμβάνοντας ότι οι προτάσεις της για μείωση του ΦΠΑ και η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο οδηγούν στη χρεωκοπία.

Όσον αφορά την ακρίβεια ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η ακρίβεια είναι πρόβλημα που ταλανίζει τους πολίτες. Η διαθρωτική απάντηση στην ακρίβεια είναι η μόνιμη αύξηση των μισθών. Μειώσαμε την πρώτη τετραετία τους φόρους και υποσχεθήκαμε ότι η δεύτερη τετραετία η πολιτική μας θα είναι η αύξηση των μισθών και αυτό κάνουμε. Ο κόσμος ερχόταν στα πολιτικά μας γραφεία για να του βρούμε δουλειά, τώρα έρχονται οι επιχειρηματίες ζητούν προσωπικό».

«Πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές μετά τους θριάμβους του Μαΐου και του Ιουνίου με άλλη μια μεγάλη νίκη στις εκλογές της 9ης Ιουνίου με το Αγρίνιο στην πρώτη γραμμή», σχολίασε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Να στείλουμε το μήνυμα ότι η φωνή της Ελλάδας πρέπει να εξακολουθεί να ακούγεται δυνατή στις Βρυξέλλες και την επόμενη 5ετια γιατί στη ΝΔ ξέρουμε να κερδίζουμε τις εκλογικές μάχες».

«Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν. Ευχαριστώ για τα μεγάλα ποσοστά των εκλογών του 2023 και μου επιτρέπουν να συνεχίσω στο Μαξίμου να ανταποκρίνομαι στις προσδοκίες σας για να αλλάζουμε τον τόπο μέρα μέρα.

Απέναντί μας έχουμε μόνο να αντιμετωπίσουμε την αδιαφορία των πολιτών που κάνουν λάθος. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πάρουμε την Ελλάδα από μαύρο πρόβατο της Ευρώπης και να την κάνουμε πρωταθλήτρια.

Η φωνή της Ελλάδας μετράει στην Ευρώπη και αυτό έγίνε με κόπο και προσπάθεια. Και όταν αυτό συμβαίνει είναι προς όφελος των Ελληνίδων και των Ελλήνων με παράδειγμα το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 36 δισ. που ήδη έχουν αρχίσει να εκταμιεύονται», κατέληξε.

Νέο TikTok Κασσελάκη: Αναζητά φέτα σε σούπερ μάρκετ με 6,28 το κιλό

Βίντεο στο TikTok στο οποίο ψάχνει να βρει την «προσφορά του 6,28 ευρώ» για τη φέτα ανήρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Φέτα, πρώτη μάρκα, 11,94 ευρώ το κιλό. Φέτα από τη Θράκη είναι 9,85 ευρώ. Φέτα από την Ήπειρο 11,45 ευρώ. Φέτα από τη Βυτίνα 12,90 ευρώ. Και μετά υπάρχει μια φέτα Καλαβρύτων που είναι 12,30 ευρώ» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στο βίντεο δείχνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά λάθος σε τηλεπαιχνίδι ότι η φέτα κοστίζει 6,28 ευρώ.

«Ψάχνω να βρω προσφορά για φέτα. Δεν μπορώ να αγοράσω φέτα με τον προϋπολογισμό μου. Πάω να βρω την προσφορά κι αν δεν τη βρω, θα στείλω γράμμα στην Ούρσουλα» σχολιάζει.

«Dear Ursula, Please show me where I can find feta cheese for 6,2 euros» αναφέρεται στην «επιστολή».

«Πήγα σε τρία σουπερμάρκετ να αγοράσω τη ''φέτα Μητσοτάκη'' των 6,28 ευρώ, αλλά είναι σε έλλειψη. Έλλειψη ειλικρίνειας και σεβασμού προς εσάς» κατέληξε.

Ο Μαρινάκης απαντά με TikTok στον Κασσελάκη για την τιμή της φέτας

«Το τελευταίο που χρειάζονται οι πολίτες, είναι πολιτική εξαπάτηση» ήταν η απάντηση δια στόματος Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη για την τιμή της φέτας.

Ο Παύλος Μαρινάκης μέσω νέας ανάρτησης με βίντεο απάντησε στο σημερινό βίντεο που ανέβασε στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ψάχνοντας φέτα με 6,28 ευρώ το κιλό.

Όπως φαίνεται από το βίντεο του κυβερνητικού εκπροσώπου, στο έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια, φαίνεται πως η ενδεικτική τιμή 6,28 ευρώ αναφέρεται σε συσκευασία μισού και όχι ενός κιλού όπως αυτή που έψαχνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο Παύλος Μαρινάκης και όπως φαίνεται και στο κατατεθέν από τον Πρωθυπουργό έγγραφο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέκρινε συσκευασία 500 γραμμαρίων σε όλες τις χώρες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο βίντεό του παρέθεσε και απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή στην οποία φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε μίλησε στη για τιμή «το κιλό», όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως αν κανείς υπολογίσει την τιμή του κιλού από τα στοιχεία που προσκόμισε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, θα δει πως τα προϊόντα που κοιτούσε ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ακόμα φθηνότερα.

«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάθε νοικοκυριό. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις συνέπειές του με σοβαρές κινήσεις. Αύξηση των εισοδημάτων, πολλά και αυστηρά πρόστιμα και βέβαια στοχευμένες παρεμβάσεις», ανέφερε κλείνοντας ο Παύλος Μαρινάκης.

Ανδρουλάκης: Το μόνο «τρίποντο» που έχει βάλει ο Πρωθυπουργός είναι της ακρίβειας

Με την αιχμή, «το μόνο τρίποντο που έχει βάλει ο Πρωθυπουργός είναι το τρίποντο της ακρίβειας. Στην ευημερία όλα τα σούτ του είναι air ball», σχολίασε μετά το τέλος της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist και της ΓΣΕΕΒΕ, ο Νίκος Ανδρουλάκης, τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο Αγρίνιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής πρόσθεσε πως «είναι ωραίες οι ατάκες οι εύκολες αλλά ο λαός ζει μια οδυνηρή πραγματικότητα. Είμαστε πρωταθλητές της ακρίβειας».

Παράλληλα, ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν στις Ευρωεκλογές «ένα μήνυμα απέναντι στην αλαζονεία της κυβέρνησης και να στηρίξουν την σοβαρή κι αξιόπιστη αντιπολίτευση που μπορεί να είναι η μελλοντική κυβερνητική επιλογή για να έχουμε μια χώρα πολλών ευκαιριών για τη νέα γενιά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα εχουν ρύθμιση στα χρέη τους και γραμμή χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε να αποκτήσουν ανταγωνιστικότητα, δίκαι πράσινη μετάβαση και ισχυρό κοινωνικό κράτος για όλους».

«Αυτό είναι το μέλλον της Ελλάδας ως μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και όχι πολιτικές που μας απομακρύνουν από τον πυρήνα της Ε.Ε.», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Εξάλλου, σε ομιλία του στην Λειβαδιά ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «ο λαός υποφέρει από την ακρίβεια.

Κουτσούμπας από Λαμία: Να πάει το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται στις ευρωεκλογές

Στην Λαμία, τον τόπο καταγωγής του, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι του ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφτηκε το εκλογικό Περίπτερο του κόμματος στην Πλατεία Πάρκου, όπου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους.

Τον υποδέχτηκαν το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Κώστας Μπασδέκης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρώην ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, και η γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας Ανδριάνα Μπαφούτσου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως «απ' τη Λαμία σήμερα, απ' τη Φθιώτιδα, τη Στερεά, στέλνουμε μήνυμα νίκης. Να πάει το ΚΚΕ όσο γίνεται πιο ψηλά στις Ευρωεκλογές της 9ης του Ιούνη. Να στείλει ο λαός μας και η νεολαία ένα δυνατό μήνυμα, να ακουστεί σε όλη την ΕΕ, σ' αυτήν την ΕΕ των λόμπι, της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της φτώχειας, της ακρίβειας, του πληθωρισμού. Να δοθεί ένα γερό, επίσης, μήνυμα προς την κυβέρνηση της ΝΔ, που υλοποιεί τις αποφάσεις της ΕΕ, με δεκάδες, εκατοντάδες αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους, να της κοπεί η φόρα. Ταυτόχρονα, να δοθεί απάντηση και σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που συμπορεύονται σ' αυτή την αντιλαϊκή πορεία» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε «να δυναμώσει συνολικά το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής με ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, γιατί υπάρχει και η 10η του Ιούνη, μετά τις εκλογές, μετά την κάλπη» όπως είπε για να συμπληρώσει «τα μέτρα είναι μπροστά, οι αντιλαϊκές οδηγίες της ΕΕ είναι εδώ, τα συρτάρια των υπουργών είναι γεμάτα με αντιλαϊκά μέτρα και προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα τα πληρώσει πάλι οικτρά ο λαός της Ελλάδας, της Στερεάς, της Φθιώτιδας, η Λαμία, οι νέοι και οι νέες, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες της περιοχής.

«Απ' αυτή τη σκοπιά το ΚΚΕ πρέπει να βγει πάρα πολύ πιο δυνατό για να μπει μπροστά στον αγώνα. Να βγει δυνατό και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, και εκεί που αυτές ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα».

Ο Δημ. Κουτσούμπας συνομίλησε με πολίτες για τοις επερχόμενες Ευρωεκλογές ζητώντας την ενίσχυση του Ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ. Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από μέλη, φίλους και συμπορευόμενους με το ΚΚΕ, περπάτησε στο εμπορικό κέντρο της Λαμίας και επισκέφθηκε καταστήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ