ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στην Βηθλεέμ ο Κασσελάκης - Συναντήθηκε με αξιωματούχο της παλαιστινιακής Αρχής

Έφτασε στην Βηθλεέμ ο Κασσελάκης - Συναντήθηκε με αξιωματούχο της παλαιστινιακής Αρχής

Στη Βηθλεέμ ο Στέφανος Κασσελάκης

INTIME NEWS / Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστινιακής Αρχής, Χάνιλ Χαγίκ συναντήθηκε την Κυριακή (26/5) στη Βηθλεέμ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Δυτική Όχθη. 

Στην συνάντηση αυτή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό.

Ο ίδιος τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό. Έναν λαό που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ εδώ και πολλά χρόνια, που έχει δίκαια αιτήματα, και για τον οποίο πρέπει η Ευρώπη να παράσχει αμέριστη συμπαράσταση ώστε να υπάρξει και άμεση κατάπαυση του πυρός αλλά και την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια».

«Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τη λύση δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για ένα Παλαιστινιακό κράτος που να αναγνωριστεί το συντομότερο δυνατό και να έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Ολοκληρωτική η καταστροφή στη Γάζα

Από πλευρά του, ο κ. Χάνιλ Χαγίκ ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του και αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της Γάζας, σημειώνοντας πως η καταστροφή που προκλήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής είναι ολοκληρωτική.

Υπενθυμίζεται ότι, την Δευτέρα (27/5), ο Στέφανος Κασσελάκης θα γίνει δεκτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ’ και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Ραμάλα για επαφές.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύουν η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, ο Τομεάρχης Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η Τομεάρχης Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός του σύμβουλος Δημήτριος Παπαγεωργίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ