ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεχαγιά για Τσίπρα σε ερώτηση CNN Greece: Είναι μαζί μας, συμπορεύεται μαζί μας

Κεχαγιά για Τσίπρα σε ερώτηση CNN Greece: Είναι μαζί μας, συμπορεύεται μαζί μας
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία TATIANA_BOLARI/EUROKINISSI

«Ο σκοπός της επίσκεψης του Στέφανου Κασσελάκη στην Παλαιστίνη αφορούσε την αποστολή μηνύματος συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό από ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κόμμα της Αριστεράς, όπως και για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την κατάπαυση του πυρός, αλλά και για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967. Δεν ήταν επί της παρούσης να επισκεφθεί αξιωματούχους του Ισραήλ».

Τα παραπάνω τόνισε η Βούλα Κεχαγιά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και η αντιπροσωπεία που τον συνόδευε έθεσαν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους με κομματικά έξοδα, εν αντιθέσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε επισκεφθεί την Όαση της Σίβα για διακοπές με κρατικά έξοδα.

Ως προς την κριτική που δέχεται από τα αριστερά η αξιωματική αντιπολίτευση για την πρότασή της για μειώσεις φόρων και υψηλών εισοδημάτων η κυρία Κεχαγιά απάντησε στην ιστοσελίδα μας πως ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφει το ενδιαφέρον του στην κοινωνία των πολιτών κι επιθυμεί η πλειονότητά τους να μην πληρώνει υψηλούς φόρους, εν αντιθέσει με τα πολύ υψηλά εισοδήματα.

Απαντώντας, επίσης, στο CNN Greece για τον Αλέξη Τσίπρα κι αν είναι πιθανό να τον δούμε σε κάποια εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις ευρωεκλογές, επανάλαβε απλώς την εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού στην εκδήλωση παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, αλλά και την παρουσία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης ως βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Είναι μαζί μας, συμπορεύεται μαζί μας», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση, εξάλλου, με το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη η κυρία Κεχαγιά μας επισήμανε το παράδοξο να παραμένει ακόμα κλειστή η πλατφόρμα υποβολής του.

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς να το προσδιορίζει ποσοτικά, ενώ ως προς τα μετεκλογικά σενάρια περιορίστηκε να επαναλάβει το μετεκλογικό προσκλητήριο Κασσελάκη σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες και πως η πρόσκληση αυτή δεν αφορά κανένα πολιτικό αρχηγό, αλλά τα μέλη και τα στελέχη άλλων κομμάτων.

«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ δίνει ρόλο στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Όχι. Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπως και η ΝΔ χρωστά στις τράπεζες 400 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε κατάσταση πανικού κι έκδηλου εκνευρισμού. Εμείς ανοίγουμε διάπλατα τις πόρτες μας σε όποιον θέλει να συμπαραταχθεί μαζί μας».

Απέφυγε, επίσης, η κυρία Κεχαγιά να απαντήσει επί της ουσίας στα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης για την Κεντροαριστερά, σημειώνοντας πως αν τεθούν ζητήματα ηγεσίας της αυτά θα τεθούν στο μέλλον.

Στην αρχή της ενημέρωσής της η κυρία Κεχαγιά έδωσε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Ως προς την επίσκεψη Κασσελάκη στη Ραμάλα, ενημέρωσε πως ξεναγήθηκε και στο μαυσωλείο του Γιασέρ Αραφάτ.

Όσον αφορά τη συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή για την ακρίβεια, η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων για τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα είναι η δεύτερη ακριβότερη στην ΕΕ, ενώ πρόσθεσε πως είτε ο κ. Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη για τις τιμές βασικών προϊόντων, όπως η φέτα, και πιάστηκε αδιάβαστος είτε είπε ψέματα.

«Αν λένε τόσο εύκολα ψέματα στην κυβέρνηση ας σκεφτούμε τι ψέματα έχουν πει και για άλλα θέματα, όπως για τα Τέμπη ή τις υποκλοπές. Εκτοξεύουν λάσπη στον κ. Κασσελάκη, δείχνοντας το τοξικό και δηλητηριώδες τους πρόσωπο. Τη ΝΔ και το οικονομικό της επιτελείο διέψευσε και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους», συμπλήρωσε η κυρία Κεχαγιά, η οποία προανήγγειλε τηλεοπτικό σποτ ΣΥΡΙΖΑ και για τη στεγαστική πολιτική:

  1. Χαμηλότερος ΕΝΦΙΑ- χαμηλότεροι φόροι στους ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν τα σπίτια τους με μειωμένο ενοίκιο.
  2. Πρόγραμμα «low rent housing tax credit». Ανέγερση πολυκατοικιών με μειωμένο ενοίκιο με αντάλλαγμα φορολογική πίστωση από το κράτος.
  3. Στεγαστικά δάνεια με διπλάσιο χρόνο αποπληρωμής κι εκκίνηση μετά από πέντε χρόνια σε νέους 18 μέχρι 40 ετών που θέλουν να ζήσουν στην επαρχία.
  4. Όρια στις Golden Visa στα αστικά κέντρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ