ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης για Μητσοτάκη: Nα προχωρήσει στην άμεση αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους χωρίς υπεκφυγές

Κασσελάκης για Μητσοτάκη: Nα προχωρήσει στην άμεση αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους χωρίς υπεκφυγές
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/INTIME NEWS

«Καλώ τον πρωθυπουργό να αφήσει τις υπεκφυγές και να προχωρήσει στην άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, που αποτελεί εχέγγυο ειρηνικής συμβίωσης του ισραηλινού και του παλαιστινιακού λαού στη Μέση Ανατολή», παροτρύνει ο Στέφανος Κασσελάκης τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχετική του ανάρτηση στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει πως η Ελλάδα υπήρξε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας ως προς την τήρηση του διεθνούς δικαίου και τους αγώνες των λαών για ανεξαρτησία και σε αυτό το πλαίσιο καλεί τον πρωθυπουργό να μην αμαυρώσει αυτήν την εθνική μας παρακαταθήκη.

Αφορμή υπήρξε αναφορά του κ. Μητσοτάκη σύμφωνα με την οποία «δεν είναι ο σωστός χρόνος» για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, αλλά θα ήθελε να το κάνει κάποτε, μετά την τήρηση ενός οδικού χάρτη.

«Ποιον οδικό χάρτη εννοεί; Τον οδικό χάρτη του Νετανιάχου; Τον οδικό χάρτη των εποικισμών που έχει καταδικάσει ο ΟΗΕ; Οδικός χάρτης στη σφαγή ενός λαού δεν υπάρχει. Ούτε υπάρχει πιο σωστός χρόνος από τώρα που όλη η Ευρώπη κινητοποιείται και ήδη τρεις χώρες, Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία προχώρησαν στην αναγνώριση», παρατηρεί ο κ. Κασσελάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ