ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παρασκευόπουλος: «Είμαι υπουργός, δεν προκαταλαμβάνω τη Δικαιοσύνη»

Ν. Παρασκευόπουλος: «Είμαι υπουργός, δεν προκαταλαμβάνω τη Δικαιοσύνη»

Πλήρη κάλυψη στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη παρείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σχετικά με τις καταγγελίες του πρώτου για παραδικαστικά κυκλώματα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό "Σκάι" ότι ο κ. Πολάκης αναφερόταν γενικόλογα και όχι σε συγκεκριμένα πρόσωπα ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο θα έπρεπε να παρουσιαστούν στοιχεία.

Σχετικά με την κριτική που ασκήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης για καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι η κριτική είναι ευπρόσδεκτη όμως δεν είναι αρκετά τεκμηριωμένη ενώ σημείωσε ότι και ο ίδιος θα ήθελε να προχωρήσει ταχύτερα η δίκη όμως «ο χρόνος και ο τόπος της διαδικασίας είναι θέμα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, και όχι το υπουργού Δικαιοσύνης».

Αναφερόμενος δε στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περί διώξεων «φρονηματικού χαρακτήρα» των Σακκά και Σεϊσίδη, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι οι αντιεξουσιαστές αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. «Φρονηματικού χαρακτήρα σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει καμία πράξη, ως υπουργός δεν μπορώ να σπεύσω να πω ότι έκαναν ή δεν έκαναν κάτι γιατί θα προκαταλάβω την απόφαση της Δικαιοσύνης».

Τέλος, ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι συμφωνεί με το νόμο για την αδειοδότηση των καναλιών υποστηρίζοντας ότι «το ΕΣΡ δεν λειτουργεί επί πολύ καιρό και η κυβέρνηση βρέθηκε σε δύσκολη θέση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ