ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Μυλωνάκης, ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, με αποστολή τους «ειδικούς χειρισμούς»

Γιώργος Μυλωνάκης, ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, με αποστολή τους «ειδικούς χειρισμούς»

Γιώργος Μυλωνάκης,  ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ

KONTARINIS GEORGE EUROKINISSI

Τα πιο «δύσκολα» ζητήματα που απαιτούν ειδικούς χειρισμούς και ισορροπίες, θα χειρίζονται για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ  Γιώργος Μυλωνάκης - ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας της Βουλής και επί χρόνια στενός συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη-  και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Στέλιος Κουτνατζής.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η μετακίνηση του από το Κοινοβούλιο στο Μαξίμου αποτελεί μια πολιτική επιλογή που έρχεται να συμπληρώσει, την «τεχνοκρατική» επιλογή του κ. Κουτνατζή.

Τα δύο αυτά στελέχη, θα καλύψουν το «κενό» που δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα με τις αποχωρήσεις των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου.

Εκτός του Γιώργου Μυλωνάκη, οι άλλοι δύο είναι ο Θανάσης Κοντογεώργης και ο Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος είναι και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σπουδές και πορεία του Γιώργου Μυλωνάκη

Γεννήθηκε στο Πέραμα Αττικής το 1973 και είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Περάματος και συνέχισε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας Πτυχίο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών το 1997.

Το 2000 έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα με ειδίκευση στη Διεθνή Πολιτική & Ασφάλεια από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο Γιώργιος Μυλωνάκης είναι έμπειρο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης. Το 2003 διορίστηκε μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στην Περιφέρεια Αττικής και το 2006 αποσπάστηκε στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών.

Το 2008, μετά από δημόσια πρόσκληση, μετατάχθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου και υπηρέτησε ως Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου και εκπρόσωπος τύπου της Ανεξάρτητης Αρχής.

Διατέλεσε Ειδικός Σύμβουλος των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το 2013 έως το 2015 και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα διαφάνειας, λογοδοσίας και ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Το 2015 ορίστηκε τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς.

Το 2016 αποσπάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ορίστηκε Σύμβουλος Θεσμών και Διαφάνειας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Υπήρξε Πρόεδρος και Μέλος Ομάδων Εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών για τη λειτουργία της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων στον εβδομαδιαίο, ημερήσιο και ειδικό έντυπο και περιοδικό τύπο.

Είναι Εισηγητής και μέλος του Μητρώου Κύριου Διδακτικού Προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στις θεματικές ενότητες «Ευρωπαϊκά θέματα», «Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης», «Ευρωπαϊκή Ένωση – Θεσμοί και Πολιτικές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ