ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Αναίδεια τα περί αύξησης των προσφυγικών ροών

Μουζάλας: Αναίδεια τα περί αύξησης των προσφυγικών ροών
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Ο θόρυβος για την αύξηση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο αποτελεί μία αναίδεια» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας, μιλώντας στο Βήμα Fm επεσήμανε ότι οι ροές πέρυσι, τέτοια εποχή ήταν «από 5.000 έως 8.000 άτομα την ημέρα» και πρόσθεσε ότι μετά τη συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας «οι ροές είναι από 70 μέχρι 100 άτομα την ημέρα».

Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Τουρκία, μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος καθώς, όπως είπε «οποιαδήποτε αστάθεια στην περιοχή μπορεί να κλονίσει την τόσο ευαίσθητη συμφωνία, που όμως απεδείχθη τόσο καλή για την πατρίδα μας».

Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά ο Γιάννης Μουζάλας τόνισε:

Έχει μαζευτεί ένας αριθμός ανθρώπων, ο οποίος τις παλαιότερες εποχές μπορεί να ήταν πολύ περισσότερος, αλλά ήταν ανανεούμενος πληθυσμός. Τώρα είναι ένας πληθυσμός που έχει εγκατασταθεί εκεί πάνω.

«Το γεγονός αυτό δημιουργεί πια δυσκολίες στη συνύπαρξη με τον ντόπιο πληθυσμό. Πρέπει να ισορροπήσουμε τα δικαιώματα του πληθυσμού με τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων. Στα νησιά αυτή η ισορροπία έχει χαθεί και προς τις δύο πλευρές» συνέχισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι αρχίζουν οι μεταφορές στην Αθήνα ανθρώπων και οικογενειών που δεν πρόκειται να επιστραφούν στην Τουρκία και σημείωσε ότι «θα θέσουμε υπό κράτηση αυτούς που συμμετέχουν σε βανδαλισμούς και μικροεγκληματικότητα που αναπτύσσεται». Επίσης ανακοίνωσε ότι θα αυξηθεί η αστυνόμευση στα νησιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ