ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμπρηστικός Μιτσκόσκι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ - Επιμένει να αποκαλεί τη χώρα «Μακεδονία»

Εμπρηστικός Μιτσκόσκι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ - Επιμένει να αποκαλεί τη χώρα «Μακεδονία»

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χριστιάν Μίτσκοσκι

mickoski

Αμετανόητος δείχνει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, δυναμιτίζοντας τις σχέσεις με την Ελλάδα, που διαμηνύει σε κάθε τόνο ότι η χρήση της συνταγματικής ονομασίας της γείτονος χώρας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. 

Παραβλέποντας τόσο την ίδια τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και τις προειδοποιήσεις της Αθήνας, σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον αποκάλεσε τη χώρα του Μακεδονία και την κυβέρνησή του «μακεδονική κυβέρνηση».

Αναλυτικότερα, ο Μίτσκοσκι δήλωσε πως «ως χώρα είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε μας σε οτιδήποτε αντιπροσωπεύει αξίες. Είμαστε εδώ μαζί με τους συμμάχους μας για να επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας, όπως πριν έτσι και στο μέλλον, σχετικά με την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της λειτουργίας του διεθνούς δικαίου» σημείωσε ο Μίτσκοσκι.

«Για εμάς, ως μικρό έθνος, είναι σημαντικό τις ημέρες αυτές να ληφθούν οι σημαντικές εκείνες αποφάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ανθρωπότητας τις επόμενες δεκαετίες, κάτι στο οποίο θα συμβάλουμε και εμείς. Η Μακεδονία, ως χώρα σκοπεύει να συνεχίσει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και να προωθεί τις αξίες. Ως μακεδονική κυβέρνηση θέλουμε να είμαστε δίπλα-δίπλα με τους συμμάχους μας και να επιβεβαιώσουμε το ελευθεριακό πνεύμα του μακεδονικού λαού και των Μακεδόνων πολιτών» ανέφερε ακόμη ο Μίτσκοσκι.

Ο Μίτσκοσκι πρόσθεσε πως ως χώρα «παραμένουμε προσηλωμένοι στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας, δηλαδή τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ να επενδυθεί στον εκσυγχρονισμό του Στρατού μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, γιατί μόνο έτσι θα ακολουθήσουμε τις σύγχρονες τάσεις, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης παγκόσμιας αμυντικής συμμαχίας που υπήρξε ποτέ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ