Μαρινάκης: Δεν χρειάζονται προς το παρόν παρεμβάσεις για τις τιμές λιανικής στο ρεύμα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πάυλος Μαρινάκης
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSIΑπέκλεισε το ενδεχόμενο κρατικής παρέμβασης στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή «δεν χρειάζονται προς το παρόν».
Όπως είπε η λιανική τιμή ρεύματος είναι κατά 10% με 15% κάτω σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο και παρά την πίεση του τελευταίου μήνα «είναι πολύ κάτω από την ΕΕ».
Διευκρίνισε ωστόσο, ότι εάν χρειαστούν μέτρα το επόμενο διάστημα, τότε η κυβέρνηση θα παρέμβει.
«Αυτή τη στιγμή σε τιμές λιανικής έχουμε φτάσει σε επίπεδα προ κρίσης, άρα αυτή τη στιγμή για τη λιανική, για τους καταναλωτές, δεν χρειάζονται επιδοτήσεις. Εάν οι αυξημένες τιμές χονδρικής φτάσουν σε ένα σημείο της τιμές λιανικής, να χρειάζονται επιδοτήσεις δηλαδή, οι καταναλωτές να πρέπει να πληρώσουν παραπάνω, τότε θα παρέμβουμε. Δεν είμαστε σε αυτό το σημείο», τόνισε ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στο Mega.
Για τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως θα εξεταστούν μια σειρά προληπτικών μέτρων, (μεταξύ άλλων η φορολόγηση των υπερκερδών και το πλαφόν) αποκλειστικά για τις τιμές χονδρικής.
Ο κ. Μαρινάκης είπε πως ο πρωθυπουργός αφού ακούσει προσεκτικά όλες τις προτάσεις, θα λάβει τις αποφάσεις του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το ρεύμα - Ποια μέτρα εξετάζονται για στήριξη των πολιτών
Χειροπέδες σε τρεις αλλοδαπούς στο Λασίθι για εκβίαση και πρόκληση σωματικών βλαβών
13:21
Ιαπωνία: 45 νεκροί από τις σφοδρές χιονοπτώσεις - Ξεπερνούν τους 500 οι τραυματίες (vids)
13:12
Εντείνει την παρουσία της στη Νότια Σινική Θάλασσα η Κίνα με ναυτικές και αεροπορικές περιπολίες
13:00
Συνάντηση Φάμελλου με πρόεδρο ΔΣΑ: Η αναθεωρητική Βουλή να διαμορφώσει το νέο Σύνταγμα με συναινέσεις (vid)
12:48