ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρίτσας: Η Πολιτεία είναι υπόλογη για την τραγωδία στην Αίγινα

Δρίτσας: Η Πολιτεία είναι υπόλογη για την τραγωδία στην Αίγινα
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην Αίγινα βρίσκεται ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, μία ημέρα μετά την τραγωδία που σημειώθηκε από τη σφοδρή σύγκρουση μιας λάντζας, που μετέφερε τουλάχιστον 23 παραθεριστές στη νησίδα Μονή και ενός ταχύπλοου σκάφους.

«Η Πολιτεία δεν μπορεί παρά να είναι υπόλογη και αυτό το αναγνωρίζουμε. Με αυτό το πνεύμα θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα, για το τι δεν έγινε καλά και τι πρέπει να γίνει» ανέφερε ο κ. Δρίτσας μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε:

Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να ελεγχθούν με την καταστολή, αλλά πρέπει να απαξιωθεί από το κοινωνικό σύνολο κάθε τέτοια συμπεριφορά. Οι λεβέντες της ασφάλτου και οι λεβέντες της θάλασσας δεν είναι άξιοι θαυμασμού αλλά άξιοι κοινωνικής απαξίωσης.

«Μετά τη χθεσινή τραγική μέρα που συγκλόνισε όχι μόνο την Αίγινα αλλά όλη την Ελλάδα ακολούθησε τις επόμενες ώρες η διερεύνηση του συμβάντος αλλά και η αντιμετώπιση των βασικών αναγκών των ανθρώπων που τραυματίστηκαν ή που είχαν ανάγκη οι οικογένειες τους για την διαμετακομιδή των νεκρών» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Το Λιμενικό Σώμα ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή. Οι έρευνες συνεχίζονται γιατί θεωρητικά τουλάχιστον δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στο σκάφος αλλά από ότι φαίνεται οι 24 που έχουν καταγραφεί είναι και ο αριθμός».

Αναφερόμενος στα διπλώματα δήλωσε ότι «δίδονται έπειτα από εξετάσεις και ελέγχεται διαρκώς η διαδικασία των εξετάσεων. Σε αυτή την περίπτωση η ανανέωση της άδειας κυβερνήτη ταχύπλοου σκάφους είχε γίνει τον Μάρτιο του 2014».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ