ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρίτσας: Η εκμετάλλευση τόσο τραγικών γεγονότων έχει ξεπεράσει κάθε όριο

Δρίτσας: Η εκμετάλλευση τόσο τραγικών γεγονότων έχει ξεπεράσει κάθε όριο
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για «κατασκευασμένες ειδήσεις» κάνει λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας κληθείς να σχολιάσει φημολογίες που συνέδεαν κυβερνητικά στελέχη με την τραγωδία που σημειώθηκε στην Αίγινα.

«Η ανευθυνότητα, η γελοιότητα και η εκμετάλλευση τόσο τραγικών γεγονότων έχει ξεπεράσει κάθε όριο» ανέφερε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε:

Ανακαλύπτουν 48 ώρες μετά ανύπαρκτα πράγματα για να παρέμβουν σε ένα ζήτημα που δεν χωράει τέτοιες παρεμβάσεις. Η κυβέρνηση σεβάστηκε απόλυτα όλους τους κανόνες. Και σεβάστηκε πάνω από όλα τον πόνο των ανθρώπων. Δεν έχει καμιά βασιμότητα οτιδήποτε απ΄ότι έχει λεχθεί. Πρόκειται για κατασκευασμένες ειδήσεις από γνωστά ή άγνωστα κέντρα με απίθανους ισχυρισμούς, κυριολεκτικά απίθανους, απολύτως ανυπόστατους.

«Από την πρώτη στιγμή που έφτασα στην Αίγινα – και είχα την υποχρέωση να μεταβώ ως αρμόδιος υπουργός για να εκφράσουμε την παρουσία της κυβέρνησης με τον πιο επίσημο τρόπο – ασχολήθηκα κυρίως με το ζήτημα του συντονισμού των δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος» υπογράμμισε ο κ. Δρίτσας και συνέχισε:

«Ζήτησα από τον λιμενάρχη και τον υποναύαρχο-διευθυντή της λιμενικής περιφέρειας Αττικής που είχε φτάσει στην Αίγινα, να με ενημερώσουν για την εξέλιξη των ανακρίσεων, δηλαδή ότι έχει τεθεί στην διάθεση των αρχών ο κυβερνήτης του σκάφους, ότι έχει αρχίσει η διαδικασία λήψης καταθέσεων. Η μόνη μου "παρέμβαση", αν είναι δυνατόν να θεωρηθεί παρέμβαση, ήταν να μη μείνει καμιά πτυχή αυτής της υπόθεσης ανεξερεύνητη. Πολύ περισσότερο που είχαν αρχίσει να τίθενται από μεριά δημοσιογράφων διάφορα ερωτήματα και διάφορες φήμες να κυκλοφορούν ότι άλλος ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους».

«Οι δικές μου "παρεμβάσεις" ήταν ακριβώς μόνο αυτές. Ζήτησα από τον κ. λιμενάρχη που προΐσταντο των ανακρίσεων και από τον υποναύαρχο να μην μείνει καμία πτυχή ανεξερεύνητη ,να τεθούν τα ερωτήματα και να αναζητηθούν οι πραγματικές απαντήσεις. Και αυτό έγινε με σχολαστικό τρόπο όλη τη νύχτα και τιμά το λιμενικό σώμα ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν όλη νύχτα και όλες τις επόμενες ώρες» κατέληξε ο Θοδωρής Δρίτσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ