ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια στη Στεφανίδη από την πολιτική ηγεσία

Συγχαρητήρια στη Στεφανίδη από την πολιτική ηγεσία
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Τα συγχαρητήριά τους στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, μέσω Twitter συνεχάρησαν τη χρυσή Ολυμπιονίκη ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι διακρίσεις και οι προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στην Ολυμπιάδα του Ρίο συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους. Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την ιστορική της επιτυχία και την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου», έγραψε o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο twitter.

Τα θερμά του συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, εκφράζει σε μήνυμα του ο ΣΥΡΙΖΑ. "Ο θρίαμβος της μεγάλης Ελληνίδας αθλήτριας", σημειώνει, "καταδεικνύει πως ακόμα και τα πλέον δύσκολα, εκείνα που φαντάζουν ανέφικτα, με θέληση και αδιάκοπο αγώνα, καθίστανται εφικτά. Με τη νίκη της πρόσθεσε μία ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.Θερμά συγχαρητήρια στον προπονητή της και σε όσους την στήριξαν σε κάθε πλευρά της ζωής και της καριέρας της".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ανέφερε: "Πήρες μαζί σου την Ελλάδα και την οδήγησες ψηλά! Μας έκανες υπερήφανους! Μπράβο Κατερίνα!".

Τα συγχαρητήρια της στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου εξέφρασε η Υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Άννα Καραμανλή. Στη σχετική δήλωση της αναφέρει: «Το χρυσό άλμα της Κατερίνας Στεφανίδη σήκωσε όλη την Ελλάδα πιο ψηλά, σκορπώντας συγκίνηση και ενθουσιασμό. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης απέδειξε και πάλι την τεράστια κλάση της, προσθέτοντας άλλη μία χρυσή σελίδα στην Ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού. Στο πρόσωπο της Κατερίνας Στεφανίδη αντικρίζουμε την Ελλάδα που βάζει τον πήχη ψηλά και υπερνικά κάθε εμπόδιο. Κατερίνα ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ».

"Η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά μετάλλιο στο επί κοντώ και μάλιστα χρυσό! Είμαστε πολύ περήφανοι για σένα Κατερίνα Στεφανίδη", έγραψε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε ανάρτησή της στο twitter.

Και ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στη χρυσή μας επικοντίστρια Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ολυμπιακού βάθρου, "ύστερα από μία εξαιρετική εμφάνιση, η οποία και την ανέβασε στην κορυφή του κόσμου, γεμίζοντας όλους τους Έλληνες χαρά, υπερηφάνεια και αισιοδοξία", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση.

Συγχαρητήριο μήνυμα στην χρυσή Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στο μήνυμα του αναφέρει: "Πολλά συγχαρητήρια για την επιτυχία σου, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ύστερα από ένα συγκλονιστικό αγώνα. Συγχαρητήρια και στον προπονητή σου, που σε στηρίζει σε κάθε σου αγώνα εντός και εκτός στίβου. Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι χρειάστηκε να συνδυάσεις σπουδές και προετοιμασία σε δύσκολες συνθήκες. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια".

Τα συγχαρητήρια του στην Κατερίνα Στεφανίδη για την επιτυχία της εξέφρασε το Ποτάμι. Σε ανακοίνωση του ο Τομέα Αθλητισμού αναφέρει: "Το μέγεθος της επιτυχίας της Κατερίνας Στεφανίδη είναι τόσο μεγάλο, ώστε τα πολλά λόγια είναι περιττά. Χάρισε στους Έλληνες ψυχική ανάταση και χαρά υψώνοντας τη χώρα 4.85 μέτρα πάνω από το έδαφος. Τρίτο χρυσό, ολική επαναφορά του ελληνικού στίβου, δικαίωση της σκληρής προσπάθειας της αθλήτριας μας. Την επιτυχία αυτή βαραίνει και η αθλητική παράδοση. Από το Ρουμπάνη στον Παπανικολάου μέχρι την Κατερίνα της καρδιάς όλων των Ελλήνων. Είμαστε σίγουροι πως την επιτυχία αυτή θα ακολουθήσουν στο μέλλον πολλοί άλλοι αθλητές μας. Αρκεί η πολιτεία να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης της προς τον ελληνικό αθλητισμό.Μπράβο Κατερίνα! Σ' ευχαριστούμε.".

Ανάρτηση στο Facebook έκανε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, με την οποία συγχαίρει όλους τους Έλληνες αθλητές, και προτείνει να τους παραχωρηθεί μια μέρα το βήμα της Βουλής για «να μας μιλήσουν όλοι τους διαδοχικά για την προσπάθειά τους. Όχι συναισθηματικούς δεκάρικους και πατριωτικές κορώνες αλλά αλήθειες που θα είναι απαραίτητες στην κοινωνία».

Συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη που με το χρυσό άλμα της στο επί κοντώ ανέβασε κυριολεκτικά την Ελλάδα στα ύψη, κάνοντας υπερήφανους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, έδωσαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο πρόεδρός τους Πάνος Καμμένος Οι Έλληνες αθλητές απέδειξαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ότι με πάθος, σκληρή δουλειά και επιμονή μπορούν να κατακτήσουν τα όνειρά τους και να τιμήσουν τα ελληνικά χρώματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα θερμά του συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. "Πέταξε στα ουράνια το χρυσό κορίτσι μας και δάκρυσαν οι απανταχού Έλληνες. Την ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα θερμά του συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για τη σπουδαία επιτυχία της εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Στη σχετική δήλωσή του αναφέρει: "Θερμά συγχαρητήρια στην Χρυσή Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη που κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για τεράστια επιτυχία που αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι οι δυνατότητες των αθλητών μας είναι τεράστιες. Η Κατερίνα με το σπουδαίο ταλέντο και την πολύπλευρη προσωπικότητα τόσο στην επιστήμη της όσο και στον αθλητισμό, σε ανύποπτη στιγμή είχε δηλώσει “πιο σημαντικό από την επιτυχία είναι να νιώθεις χαρούμενος”. Αυτή η στάση ζωής πρέπει να είναι πρότυπο. Σήμερα νιώθουμε όλοι χαρούμενοι με την επιτυχία της. Σε ευχαριστούμε Κατερίνα, αξίζεις ένα μεγάλο μπράβο μαζί με όσους συνέβαλαν στο να πετύχεις αυτήν την χρυσή νίκη".

«Η Ελλάδα πανηγυρίζει το τρίτο χρυσό μετάλλιό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο χάρη στην αγωνιστικότητα, την θέληση, την αποφασιστικότητα και τις εξαιρετικές αθλητικές ικανότητες της Κατερίνας Στεφανίδη. Μιας αθλήτριας υψηλών προδιαγραφών που με την κατάκτηση της κορυφής του βάθρου στο Ρίο απέδειξε ότι με συνέπεια και προσήλωση συνδυάζονται με μοναδικό αποτέλεσμα ο πρωταθλητισμός με την επιστημονική καριέρα», αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και συνεχίζει: «Η Κατερίνα είναι παράδειγμα εργατικότητας και η σταθερότητά της σε μεγάλες επιδόσεις την έχει κατατάξει στην κορυφή του αγωνίσματος της. Σήμερα με τις επιδόσεις της, έστρεψε πάνω της το βλέμμα όλου του κόσμου, θα σηκώσει τη σημαία μας στον ψηλότερο ιστό και θα γεμίσει περηφάνια και ενθουσιασμό τους Έλληνες. Συγχαρητήρια στην αθλήτρια, τον προπονητή και σύζυγό της, την ομοσπονδία της και την οικογένειά της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ