Δικαστές σε Φλωρίδη: Αναποτελεσματική η αυστηροποίηση των ποινών
Δικαστική αίθουσα
INTIME (φωτογραφία αρχείου)Την αντίθεσή του στην αυστηροποίηση των ποινών και την επαναφορά του κανόνα της προφυλάκισης ως μέτρων πρόληψης της εγκληματικότητας εξέφρασε το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη.
Οι δικαστές τόνισαν την πεποίθησή τους πως τα μέτρα προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης είναι ατελέσφορα και δεν επαληθεύονται με βάση τα επιστημονικά δεδομένα.
Επίσης, οι δικαστές ενημέρωσαν τον κ. Φλωρίδης για το αίτημα που έχουν υποβάλει στο Υπουργείο Οικονομικών για την επαναφορά των δώρων στον δημόσιο τομέα. Στη συνάντηση οι δικαστές έθεσαν δε και το ζήτημα της αύξησης ή επικουρικά της ανακατανομής των οργανικών θέσεων υπέρ των Εφετείων μετά την ενοποίηση του πρώτου βαθμού και την μεταφορά ύλης στα Εφετεία.
Τέλος, ζήτησαν την άμεση καταβολή των οδοιπορικών στους συναδέλφους τους που πραγματοποιούν μεταβατικές έδρες ενώ ενημερώθηκαν για την Ενημερωθήκαμε για την πρόοδο των διαδικασιών της δυνατότητας εθελουσίας εξόδου εκείνων των δικαστών που αντιμετωπίζουν σοβαρό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φλωρίδης κατά Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: «Θα μας είχατε κλείσει όλους φυλακή μόνη σας»
Φλωρίδης στο CNN Greece: Μέγα ζητούμενο η γρήγορη Δικαιοσύνη - Χίλιοι επιπλέον δικαστές στη μάχη
Επεκτείνεται η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική επίδοση δικογράφων
Επίδομα Παιδιού: Πότε σταματούν οι αιτήσεις - Τι πρέπει να γνωρίζετε
00:30
Στους έξι ανέρχονται οι Αμερικανοί στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στο Ιράν
23:59
Πόλεμο 5 εβδομάδων υπόσχεται ο Τραμπ και απειλεί με «μεγαλύτερο κύμα» - Γέφυρες του Ιράν με τις αραβικές χώρες
23:50
Οι τέσσερις στόχοι του Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν
23:39