Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ινδό πρωθυπουργό - Πρόθεση της Ελλάδας να ανοίξει ακόμη δύο προξενεία
Ο Ινδός πρωθυπουργός Ν. Μόντι και ο Έλληνας ομόλογος του Κυριάκος Μητσοτάκης
Γ.Τ Πρωθυπουργού ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (φωτογραφία αρχείου)Την πρόθεση της Ελλάδας να ανοίξει ακόμη δύο προξενεία στην Ινδία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ινδό ομόλογο του, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα (1/11).
Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν τις προοπτικές εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων στη βάση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης, που υιοθέτησαν με Κοινή Δήλωσή τους κατά την επίσημη επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι (Narendra Modi) στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2023, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα των επενδύσεων.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Μόντι για την πρόθεση της Ελλάδας να ανοίξει σε σύντομο χρονικό διάστημα δύο ακόμη προξενεία στην Ινδία: στη Βομβάη και στην Μπανγκαλόρ.
Επιπλέον, συζητήθηκε η συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της θητείας της Ελλάδας ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά το διάστημα 2025-2026.
SPONSORED
Πάνω από τα 110 δολάρια «εκτοξεύεται» και πάλι το Brent μετά τις νέες απειλές Τραμπ σε Ιράν
07:24
Πρεμιέρα σήμερα για τις εξετάσεις στα Λύκεια: Πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές
07:10
ΝΔ: Η επόμενη ημέρα μετά το Συνέδριο - Οι πλατφόρμες, οι απόντες και η στρατηγική Μητσοτάκη
07:05
Καιρός: Ανοιξιάτικος με συννεφιά και τοπικές βροχές - Στους 26 βαθμούς ο υδράργυρος
07:00