Eυρωπαϊκή Επιτροπή: Δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία στην Ε.Ε. για τις τηλεοπτικές άδειες
Δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία σε επίπεδο ΕΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους για το αποτέλεσμα της διαδικασίας χορήγησης τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι η Επιτροπή έχει, ήδη, τοποθετηθεί επί αυτού του θέματος, υπενθυμίζοντας ότι δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία και ως εκ τούτου τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι ελεύθερα να επιλέξουν και να εφαρμόσουν το καθεστώς αδειοδότησης, σύμφωνα με τις εγχώριες απαιτήσεις και τις κοινοτικές αρχές που ορίζουν οι συνθήκες.
Καταλήγοντας, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι είναι μία διαδικασία, η οποία φέρνει επιπλέον έσοδα στο κράτος, κάτι το οποίο είναι θετικό.
«Μαύρα σύννεφα» στη διπλωματία: ΗΠΑ και Ιράν... χάνονται στους όρους και μιλούν μέσω απειλών
23:58
Κακοκαιρία με βροχές και χιόνια στα ορεινά Πέμπτη και Παρασκευή - Πότε θα επηρεαστεί η Αττική
23:46
Κουβέιτ: Έξι συλλήψεις για εμπλοκή σε «τρομοκρατική συνωμοσία» της Χεζμπολάχ
23:34
WSJ: Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ αφαίρεσαν προσωρινά από την λίστα στόχων τους Αραγτσί και Γκαλιμπάφ
23:22