Επενδυτικές συναντήσεις Μητσοτάκη τη Δευτέρα στο Λονδίνο - Την Τρίτη το ραντεβού με Στάρμερ
Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης
INTIME NEWS / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣΤο Ηνωμένο Βασίλειο επισκέπτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας (1/12) θα συμμετάσχει στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που συνδιοργανώνουν η Morgan Stanley και το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε workshop που διοργανώνει το Ινστιτούτο Tony Blair με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη.
Στις 21:00 (τοπική ώρα) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στον δημοσιογράφο Richard Quest.
Συνάντηση με τον Κιρ Στάρμερ την Τρίτη
Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Κιρ Στάρμερ κατά την οποία θα συζητήσουν την εν γένει αναβάθμιση των ελληνοβρετανικών σχέσεων, ενώ ένα θέμα που αναμένεται να θέσει είναι αυτό για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Σε ό,τι αφορά το αίτημα για την επανένωση των Γλυπτών, κυβερνητικά στελέχη που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό σημειώνουν ότι πρόκειται για διαρκές αίτημα που συζητείται με το Βρετανικό Μουσείο.
Κατά τα άλλα, το τετ α τετ των δύο ηγετών που χαρακτηρίζεται ως ευκαιρία επανεκκίνησης και αναβάθμισης των διμερών σχέσεων Αθήνας-Λονδίνου πραγματοποιείται σε ένα κρίσιμο ορόσημο για τη Δύση και εν μέσω κλιμάκωσης στο μέτωπο της Ουκρανίας. Στη συνάντηση Μητσοτάκη και Στάρμερ θα κυριαρχήσουν τα εξής θέματα:
- Εξελίξεις στη Μ. Ανατολή
- Κλιμάκωση Ουκρανικού μετώπου
- Ευρω-βρετανικές σχέσεις
- Ναυτιλία
- Έρευνα
- Καινοτομία
- Τουρισμός
- Μεταναστευτικό
- Συντονισμός των δύο χωρών ενόψει της θητείας της Ελλάδας ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά την διετία 2025-26.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μητσοτάκης: Εργαζόμαστε για τη σύγκλιση, τη δραστική μείωση δηλαδή της απόστασης μας με την Ευρώπη
SPONSORED
Πλεύρης για μεταναστευτικό: Εντός του 2027 η λειτουργία του πρώτου κέντρου επιστροφών εκτός ΕΕ
13:17
Πανελλήνιες 2026: Μηδενίστηκαν τρία γραπτά υποψηφίων για κινητά και σκονάκι στο Ηράκλειο
13:16
Η Σαγράδα Φαμίλια ολοκληρώνει ένα ταξίδι 144 ετών με τον Πύργο του Ιησού Χριστού
13:13
Τέλος στους «κρυφούς» μισθούς - Υποχρεωτική η μισθολογική διαφάνεια στις επιχειρήσεις
13:10