ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2016: Αναγκαστικά θα πάω και εγώ στα εγκαίνια, λέει ο Μπουτάρης

ΔΕΘ 2016: Αναγκαστικά θα πάω και εγώ στα εγκαίνια, λέει ο Μπουτάρης
EUROKINISSI/ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι θα παραστεί στα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, διευκρινίζοντας ότι ο λόγος για τον οποίο σκεφτόταν να μην πάει, ήταν για να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM σχετικά με το θέμα για το οποίο έγινε αρκετός λόγος τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αυτό είναι μέσα στα ελαφρόμυαλα που αρπάζουν οι δημοσιογράφοι» και προσέθεσε πως:

«Είχα πει πως σκέφτομαι να μην παραστώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας γι’ αυτό το μπάχαλο που γίνεται στην πόλη. Δεν είναι καινούριο, όλοι παραπονιούνται. Δεν είμαι όμως κανένας χαζός να μην πάω και να κάνω τον γραφικό. Έκανα μια γύρα από τους επαγγελματικούς φορείς και είδα ότι οι πιο πολλοί δεν είναι αυτής της γνώμης. Εάν ήταν όλοι να μην πάμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας γι' αυτό που γίνεται στην πόλη, για την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα. Αναγκαστικά θα πάω κι εγώ στα εγκαίνια διότι ως δήμαρχος δεν μπορώ να μην πάω».

Αναφερόμενος στις μεγάλες αλλαγές στη διαχείριση των απορριμμάτων που προβλέπει ο αναθεωρημένος περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των Στερών Αποβλήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως εάν σπάσει ο ΦΟΔΣΑ θα επικρατήσει μπάχαλο:

«Πρέπει να διατηρηθούν και να ενδυναμωθούν οι ΦΟΔΣΑ με στελέχη, προσωπικό υψηλού επιπέδου, γιατί όλες αυτές οι δράσεις η κομποστοποίηση, η ενεργειακή αξιοποίηση, η ανακύκλωση χρειάζονται άτομα καταρτισμένα. Δεν πρέπει να σπάσει με τίποτα ο ΦΟΔΣΑ. Εάν σπάσει θα γίνει μπάχαλο. Αντί να έχουμε ένα χώρο υγειονομικής ταφής, θα έχουμε τρεις ή τέσσερις. Δημιουργείται σπατάλη χρημάτων και σπατάλη χρόνου. Είναι ουσιαστική μελέτη από τον ΦΟΔΣΑ που δεν μπορούσε να γίνει από μικρούς φορείς».

Απαντώντας στο ερώτημα για το εάν έχει αποφασίσει τυχόν αλλαγές στις αντιδημαρχίες, ανέφερε πως μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει μια σειρά συναντήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ