Δένδιας: Για πρώτη φορά εξοπλιστικό πρόγραμμα δεκαετίας - Θωρακίζουμε το Αιγαίο και τη χώρα
Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSIΤην απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να θωρακίσει τη χώρα, τόσο με αγορές όσο και με την εγχώρια καινοτομία εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμού για το 2025 στη Βουλή.
Απαντώντας στις ενστάσεις της αντιπολίτευσης για το ύψος των αμυντικών δαπανών ο Νίκος Δένδιας αναρωτήθηκε: Είναι μεγάλες αυτές οι δαπάνες; Όποιος τοποθετείται να εξηγήσει επί τη βάσει ποιων κριτηρίων. Απειλείται η χώρα; Ναι ή όχι; Και από ποιον προέρχεται η απειλή; Η γειτονική χώρα έχει casus belli η Τουρκία επιβάλλει το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο».
Ο υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι «Υπάρχει και η υποχρέωση οι ένοπλες δυνάμεις να προστρέχουν και στις φυσικές καταστροφές»
«Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί μεγάλο σμήνος drones;» αναρωτήθηκε ο υπουργός αναφέροντας ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή που μπορούμε να παράγουμε και να παρέχουμε λύσεις, πέραν του πάω και αγοράζω. Παράδειγμα ο Κένταυρος που δοκιμάστηκε σε συνθήκες πολέμου. Δεν υπάρχει λύση χωρίς καινοτομία»
Δημιουργούμε έναν θόλο προστασίας πάνω από την πατρίδα μας και τείχος πυραυλικό στο Αιγαίο, εξοικονομώντας παράλληλα και πόρους», σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι για πρώτη φορά κατατίθεται εξοπλιστικό δεκαετίας.
Ο Νίκος Δένδιας έκλεισε την ομιλία του με μία φράση του Θουκιδίδη «Δεν επιθυμώ η πατρίδα μου να ξυγχωρεί».
Πέδρο Σάντσεθ: «Ο κόσμος δεν πρέπει να πληρώσει τις συνέπειες του πολέμου»
22:18
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 2.000.000 ευρώ
22:06
Αραγτσί: Δεν είναι κλειστά τα Στενά του Ορμούζ, τα πλοία δεν περνούν γιατί δεν τα ασφαλίζουν
22:02
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ CNN GREECE: Δικηγόρος οικογένειας θύματος Τεμπών: «Στη δίκη αναμένουμε αναβάθμιση και διεύρυνση κατηγορητηρίου»
21:51