ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιθετική ομιλία προετοιμάζει ο Τσίπρας για τη ΔΕΘ

Επιθετική ομιλία προετοιμάζει ο Τσίπρας για τη ΔΕΘ
Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζει τις σήραγγες του Δερβενίου και το τμήμα Κορίνθου-Κιάτου της Ολυμπίας Οδού, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 EUROKINISSI/Στέλιος Μισίνας

Στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να απαντούν σε όλες τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αυστηρότητα και επιπλέον να καταδεικνύουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, θεωρώντας ότι ο τρόπος με τον οποίο πολίτευεται, αν δεν ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον προκαλεί φθορά στο ίδιο του το κόμμα.

Για το Μαξίμου, που προσπαθεί να δείξει ότι δεν πανικοβάλλεται από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν τη ΝΔ μπροστά 10 μονάδες, η συντήρηση κλίματος τρομολαγνίας εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη συνιστά στοιχείο της απελπισίας του για την επιβίωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει επιθετική και όχι αμυντική ομιλία στην ΔΕΘ και μάλιστα έχει αποφασίσει να υπερτονίσει τις παρεμβάσεις στο κοινωνικό κράτος για να δείξει και την αντίθεση του κόμματός του από την ΝΔ που τάσσεται υπέρ των ολίγων και συντάσσεται – όπως θα πει– με τα συμφέροντα.

Μιλώντας στο χθεσινό άτυπο συντονιστικό όργανο της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε στους παρόντες υπουργούς του:

«Προχωράμε. Επιβάλλουμε την νομιμότητα. Στην ΔΕΘ θα πάμε άξονα την δίκαιη ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος».

Στην ίδια συνεδρίαση ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ενημέρωσε διεξοδικά τα μέλη της κυβέρνησης για τις εξελίξεις που συνδέονται με τον διαγωνισμό που διενεργήθηκε για την δημοπράτηση των αδειών όπως επίσης και για το υπό διαμόρφωση νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Συγχρόνως υπήρξε αναλυτική ενημέρωση και για την έναρξη της νέας σχολικής σεζόν με την κυβέρνηση να βάζει ως στοίχημα την ομαλή λειτουργία τους από την πρώτη ημέρα προκειμένου να ακυρωθεί η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διάλυση του χώρου της παιδείας.

Εντατική προετοιμασία έγινε και για την ευρωμεσογειακή Σύνοδο της ερχόμενης Παρασκευής όπου ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να συμφωνηθεί ένα κοινό πλαίσιο που θα κατατεθεί ως πλατφόρμα των ηγετών του Νότου στην σύνοδο κορυφής της Μπρατισλάβας στις 16 Σεπτεμβρίου. Η Σύνοδος αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα που επιδιώκει να χτίσει νέες συμμαχίες στο ευρωπαϊκό πεδίο, ικανές να στηρίξουν την κυβέρνησή του στο μέλλον· εφόσον αυτό χρειαστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ