ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί έριξε άκυρο ο Τσίπρας στη Μέρκελ

Γιατί έριξε άκυρο ο Τσίπρας στη Μέρκελ
EUROKINISSI

Με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, που έρχεται πρώτος από τους ηγέτες του Νότου στην Αθήνα, θα δειπνήσει απόψε ο πρωθυπουργός με κύριο μενού το Κυπριακό όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.

Οι υπόλοιποι ευρωπαίοι ηγέτες θα αρχίσουν να καταφθάνουν το πρωί της Παρασκευής για να κατευθυνθούν σχεδόν αμέσως στον χώρο του Ζαππείου όπου και θα λάβει χώρα η κλειστή ευρωμεσογειακή Σύνοδος με αντικείμενο το μεταναστευτικό και την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην Σύνοδο του Νότου και θα επιδιώξει την συμφωνία ενός κοινού κειμένου με τις προτάσεις των ηγετών για άρση των ανισοτήτων στην Ευρώπη και απομάκρυνση από την λογική της αυστηρής λιτότητας προκειμένου αυτό να κατατεθεί και στην Σύνοδο Κορυφής στην Μπρατισλάβα.

Απέρριψε πρόσκληση της Μέρκελ

Να σημειωθεί ότι το Μαξίμου απέρριψε χθες πρόκληση της Άνγκελα Μέρκελ προς τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει σε έκτακτη συνάντηση ευρωπαίων ηγετών την Κυριακή στο Βερολίνο προκειμένου να προετοιμάσουν την Σύνοδο Κορυφής στην Μπρατισλάβα.

Κι αυτό διότι όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός δεν γίνεται να αναστείλει την παρουσία του στην ΔΕΘ κι εν προκειμένω να ακυρώσει την συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη και φλέγοντα θέματα στον χώρο του Τύπου που σχετίζονται με την λειτουργία των καναλιών.

Από το Μαξίμου απορρίπτουν τις φήμες που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να αρνείται να πάει στην Γερμανία διότι είναι δυσαρεστημένος από την συνολική στάση της Μέρκελ απέναντι στο ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ