Πήρε πίσω τη διάταξη για τους λέκτορες το υπουργείο Παιδείας
Το υπουργείο Παιδείας απέσυρε την διάταξη με την οποία δινόταν η δυνατότητα σε επιστημονικό ερευνητικό προσωπικό να πάρει θέση λέκτορα, στον απόηχο έντονων αντιδράσεων τόσο από τον πολιτικό, όσο και από τον πανεπιστημιακό κόσμο.
Η συγκεκριμένη διάταξη ψηφίστηκε και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ υπό τον Ν.4415/2016 (ΦΕΚ Α' 159/6.9.2016).
Η εντολή για τη μη εφαρμογή της συμπεριλήφθηκε σε «εξαιρετικά επείγουσα ενημέρωση» που στάλθηκε ηλεκτρονικά στις πρυτανείες όλων των ΑΕΙ. Στην ενημέρωση περιλαμβάνεται επιστολή της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «επιβάλλεται η αναστολή της διαδικασίας εφαρμογής» του τρίτου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 61 του νόμου αυτού, δηλ. της διάταξης που αφορά στο δικαίωμα μελών ΕΔΙΠ και ΕΕΠ να ζητήσουν ένταξη σε «μόνιμη προσωποπαγή θέση λέκτορα».
Απεργία ταξί: Η συγκέντρωση και πορεία των οδηγών προς τη Βουλή (pics)
13:53
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: «Όχι» Χαμενεϊ στις εκκλήσεις για εκεχειρία - Το Ισραήλ «απαντά» με φωτογραφία για την εξουδετέρωση του Λαριτζανί - Βομβαρδισμοί στην Τεχεράνη
13:42
Κτηματολόγιο και όροι δόμησης μαζί στο maps.ktimatologio.gr - Τι αλλάζει
13:41
Προφυλακιστέος ο 43χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή
13:29