ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2016: Για καταξιωμένο θεσμό κάνει λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΕΘ 2016: Για καταξιωμένο θεσμό κάνει λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης
eurokinissi

Στη σημασία του θεσμού της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ 2016) αναφέρεται σε άρθρο του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες μέρες πριν ανοίξει η αυλαία της Έκθεσης.

«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα καταξιωμένο θεσμό, που επιβεβαιώνει και αναδεικνύει, σταθερά και διαχρονικά, το επιχειρηματικό πνεύμα, που διακρίνει τους Βορειοελλαδίτες και κάθε Έλληνα», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «στα 90 χρόνια της ιστορίας της, έχει χτίσει γέφυρες για την ελληνική επιχειρηματικότητα στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο, την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή. Είναι ζωντανή έκφραση της επιχειρηματικότητας που επενδύει, με ανταγωνιστικότητα και δημιουργικότητα, στην εξωστρέφεια και ανοίγεται σε νέες αγορές».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά πως «είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι στη φετινή 81η ΔΕΘ επαναφέρεται ο θεσμός της τιμώμενης χώρας με την Ρωσία. Μια πραγματικά σημαντική πρωτοβουλία για το μέλλον των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο λαών».

«Γεγονός, επίσης είναι ότι η ΔΕΘ έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη ενός ανοιχτού διαλόγου μεταξύ του επιχειρηματικού και του πολιτικού κόσμου της χώρας. Η ετήσια κατάθεση προτάσεων και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση δίνουν το στίγμα της θέσης και της πορείας της χώρας μας. Κι αφήνουν, ταυτόχρονα, ένα ανεκτίμητο ιστορικό ντοκουμέντο που τίθεται τελικά με απόλυτη διαύγεια στην κρίση του ελληνικού λαού», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει πως «η ΔΕΘ αποτελεί, ετήσια αναφορά στην μεγάλη προσφορά και την ιδιαίτερη σημασία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας στην προοπτική της χώρας μας στην ευρύτερη μας, στην Ευρώπη και στον κόσμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ