ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Σταθάκης: από 1η Οκτωβρίου οι προτάσεις ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο

Γ. Σταθάκης: από 1η Οκτωβρίου οι προτάσεις ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την ένταξη τους στα τέσσερα μεγάλα προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου, ανακοίνωσε στη Βουλή ο Γιώργος Σταθάκης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι όλες οι κανονιστικές αποφάσεις έχουν εκδοθεί και οι επενδυτές που θέλουν να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις από την 1η Οκτωβρίου.

Σε ότι αφορά στο ΕΣΠΑ διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, θα απορροφηθεί 1 δισ. ευρώ, ενώ έως τέλος Οκτωβρίου θα προκηρυχθεί το 50% με ένα «τυφλό σύστημα απόλυτης αξιοκρατίας».

Ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ακόμη, πως παρά τα όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση για κατάρρευση της οικονομίας, το δεύτερο τρίμηνο του 2016 έχει θετικό πρόσημο 0,16% και αυτό συνεχίζεται και για το τρίτο τρίμηνο. «Αν ακολουθήσει και τρίτο τρίμηνο με θετικό πρόσημο, οι οικονομολόγοι λένε ότι αποκτά μονιμότερα χαρακτηριστικά», είπε ο υπουργός Οικονομίας, εκτιμώντας ότι από Ιούνιο σε Ιούνιο η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,7%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ