ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2016: Χαιρετισμούς στον Τσίπρα έστειλε ο Πούτιν

ΔΕΘ 2016: Χαιρετισμούς στον Τσίπρα έστειλε ο Πούτιν
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας Αρκάντι Ντβορκόβιτς είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, όπου τιμώμενη χώρα στην 81η ΔΕΘ είναι η Ρωσία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η σημαντική εμπορική και επιχειρηματική παρουσία της Ρωσίας στη ΔΕΘ σηματοδοτεί το αυξημένο επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Αυτό το αυξημένο επίπεδο συνεργασίας φάνηκε τόσο και από τις επισκέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη όσο και του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ελλάδα.

Ελλάδα και Ρωσία έχουν κοινές παραδόσεις, συνεργάζονται με αλληλοκατανόηση και μπορούν να έχουν κι ένα σημαντικό μέλλον, είπε ο κ. Τσίπρας και ευχήθηκε να στεφθεί με επιτυχία η παρουσία της Ρωσίας στη διοργάνωση.

Από την πλευρά του ο Ντβορκόβιτς τόνισε ότι οι επαφές ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία εντάθηκαν τους τελευταίους μήνες και η συνάντηση του κ. Πούτιν με τον κ. Τσίπρα έδωσε ώθηση για ανάπτυξη της συνεργασίας σε πολλούς τομείς.

Πρόσθεσε ακόμα ότι στη διάρκεια της παρουσίας της Ρωσίας στην 81η ΔΕΘ θα διεξαχθεί ελληνορωσικό επιχειρηματικό φόρουμ, ενώ όπως είπε οι πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα στις δύο χώρες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και χθες υπήρξε συνάντηση των υπουργών Πολιτισμού Ελλάδας και Ρωσίας, οι οποίοι συμφώνησαν για τη συνεργασία τον επόμενο χρόνο.

Ο κ. Ντβορκόβιτς μετέφερε επίσης στον κ. Τσίπρα τους χαιρετισμούς του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν και του πρωθυπουργού της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και είπε ότι εκτός από τον ίδιο στη ρωσική αντιπροσωπεία συμμετέχουν υπουργοί και υφυπουργοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ