ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2016: Ο Τσίπρας έκανε νέο ρεκόρ ψεμάτων στην ίδια πίστα, λέει η Φώφη Γεννηματά

ΔΕΘ 2016: Ο Τσίπρας έκανε νέο ρεκόρ ψεμάτων στην ίδια πίστα, λέει η Φώφη Γεννηματά
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«Όσοι νόμιζαν ότι το είχε τερματίσει το 2014, έκαναν λάθος. Έκανε νέο ρεκόρ ψεμάτων στην ίδια πίστα» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα όσα είπε στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκαι, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά «στραβά αρμενίζει αυτή η κυβέρνηση», ενώ αναφερόμενη στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν έγιναν μειώσεις στις κύριες συντάξεις, είπε ότι η κυβέρνηση αύξησε την εισφορά υπέρ υγείας, μείωσε το αφορολόγητο, πετσόκοψε τις επικουρικές και καταργεί το ΕΚΑΣ. Μάλιστα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι κανείς δεν γνωρίζει με ποια κριτήρια έγιναν αυτές οι περικοπές.

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός έχει γίνει ο πιο πρόθυμος πρωθυπουργός στην Ευρώπη στις απαιτήσεις των πιο συντηρητικών κύκλων. «Δεν τολμά να πει στον κ. Σόιμπλε ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας για 3,5% πλεόνασμα και μας λέει ότι τώρα τα πάντα παραπέμπονται από το 2019 και μετά» σημειώνει και προσθέτει: «Με αυτούς τους ρυθμούς και με την ύφεση που εξακολουθούμε να έχουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσουμε τον στόχο για το 2018. Και τότε θα έρθει ο κόφτης που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει με τα ψέματα που ειπώθηκαν χθες;».

Παραδέχτηκε ότι και στο παρελθόν έγιναν περικοπές και αδικίες, ωστόσο, όπως υπογράμμισε, τότε η χώρα είχε 35 δισ. έλλειμμα που έπρεπε να εξαλειφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού για τα «5 βήματα στο αύριο», υπογράμμισε πως τα 4 από αυτά δεν χρειάζονταν, αν δεν είχε κάνει τόσα λάθη. Αναφερόμενη στην αξιολόγηση, είπε ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ μας είπε για ολοκλήρωση αξιολόγησης, όταν δεν έχουν ολοκληρωθεί τα συμπληρωματικά μέτρα της α΄ αξιολόγησης που ο ίδιος αποδέχτηκε και ψήφισε. Η «πρώτη φορά (δήθεν) Αριστερά», ο «αριστερός κυβερνήτης» έδωσε 6 δισ. ευρώ στους Ευρωπαίους τραπεζίτες. «Γι' αυτό ζητήσαμε να παραιτηθεί από το χειμώνα προτού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, γιατί βλέπαμε που πάει, για να υπάρξει μια σοβαρή κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα θέματα και να κλείσει σωστά η αξιολόγηση και όχι όπως έκανε αυτή η κυβέρνηση», τόνισε στη συνέντευξή της.

Η κ. Γεννηματά επέμεινε στην ανάγκη για εθνική συνεννόηση, υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα που εκπέμπουμε ως χώρα θα αλλάξει με μια σοβαρή κυβέρνηση ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.

Τέλος, αναφερόμενη στο Ποτάμι και τις συζητήσεις για την Κεντροαριστερά είπε ότι η ηγεσία του Ποταμιού έχει ως στόχευση «να γίνει συμπλήρωμα της Δεξιάς», κάτι το οποίο αρνείται το ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ