Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Δημοσιονομική ευελιξία για όσους δαπανούν πάνω από 2% για την άμυνα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύνοδο των Βρυξελλών
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣΤις προτάσεις που θα καταθέσει στην άτυπη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. διατύπωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του πριν την έναρξη της συνεδρίασης, αναφέροντας ότι θα ζητήσει «δημοσιονομική ευελιξία για όσους δαπανούν πάνω από 2% του ΑΕΠ τους για την άμυνα».
«Αυτές οι χώρες δεν πρέπει να τιμωρούνται», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο επίσης για ένα κοινό ταμείο 100 δισ. ευρώ για αμυντικές δαπάνες, όπως μια ενιαία αντιπυραυλική ασπίδα.
«Είναι καιρός να περάσουμε από λόγια στην πράξη», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι δεν περιμένει αποφάσεις μετά την σημερινή σύνοδο.
ΧΡΗΜΑ
Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα κερδίσετε έκπτωση φόρου - Τι να προσέξετε
02:00
ΕΛΛΑΔΑ
Αλλαγή ώρας: Ποια Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια μπροστά
01:00
ΚΟΣΜΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: Σε φάση «οφθαλμός αντί οφθαλμού» ο πόλεμος - Πυραυλική «καταιγίδα» στο νότιο Ισραήλ με εκατοντάδες τραυματίες
23:59
ΚΟΣΜΟΣ
Νοσοκομείο στο Αράντ κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την πυραυλική επίθεση (vid)
23:51
ΚΟΣΜΟΣ