Χαρίτσης για αποχή από εκλογή ΠτΔ: Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε
O Αλέξης Χαρίτσης.
EurokinissiΣε δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής ανακοινώντας και επίσημα την αποχή της Νέας Αριστεράς από τη σημερινή διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας προέβη ο Αλέξης Χαρίτσης.
Συγκεριμένα μίλησε για «αλαζονική κυβέρνηση Μητσοτάκη που περιφρονεί τους πολίτες, καταπατά το κράτος δικαίου, συκοφαντεί τις ανεξάρτητες αρχές, συνεχίζει την πολιτική της συγκάλυψης και σήμερα κλιμακώνει τον καθεστωτικό της κατήφορο με την εκλογή του κ. Τασούλα».
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα απαίτησαν δικαιοσύνη και οξυγόνο για τη δημοκρατία μας.
H αλαζονική κυβέρνηση Μητσοτάκη τους περιφρονεί, καταπατά το κράτος δικαίου, συκοφαντεί τις Ανεξάρτητες Αρχές, συνεχίζει την πολιτική της συγκάλυψης. Kαι σήμερα κλιμακώνει τον καθεστωτικό της κατήφορο με την εκλογή του κ. Τασούλα. Ενός πολιτικού που στη συνείδηση της κοινωνίας ελέγχεται για αντιδημοκρατικές και αντιθεσμικές πρακτικές.
Η Νέα Αριστερά απέχει από τη σημερινή διαδικασία. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτές τις συνθήκες».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα: Φλερτ ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς και αναγνώριση λαθών
Τηλεφωνικές επικοινωνίες Φάμελλου με Ανδρουλάκη, Χαρίτση, Κωνσταντοπούλου για τα Τέμπη
SPONSORED
Αγροτική Εστία: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους δικαιούχους - Ποια η προθεσμία
04:00
Nέο επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος: Πόσο πιθανό το σενάριο - Ποια οκτώ μέτρα βρίσκονται σε ισχύ
03:00
Eurovision 2026: Πρώτη η Βουλγαρία με το «Bangaranga» - Στην 10η θέση ο Akylas με το Ferto
02:00
Ποιες προθεσμίες δόθηκαν για τα Προγράμματα «Εξοικονομώ» - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
02:00