Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για Τέμπη: «Η ατιμωρησία γιγαντώνει την αλαζονεία»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
EUROKINISSI«Η ατιμωρησία γιγαντώνει την αλαζονεία. Όταν κάποιος νιώθει ατιμώρητος, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να αναπτύσσει την τακτική του ανάλογα, ακόμα κι αν υπάρχουν 57 νεκροί», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στην εκδήλωση του Εteron για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την τραγωδία των Τεμπών.
Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε τη σταθερή επιλογή του ΠΑΣΟΚ να ασκεί θεσμική αντιπολίτευση απαριθμώντας τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες στη βάση των νομικών στοιχείων και των δικογραφιών, όπως το αίτημα συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Καραμανλή για τη μη εκτέλεση της σύμβασης της τηλεδιοίκησης που τελικά απέρριψε η κυβέρνηση καθώς και η πρόσφατη κίνηση για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Τριαντόπουλου για την αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας.
«Η σύμβαση 717, η αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος -που σήμερα η Εισαγγελία της Λάρισας επιβεβαιώνει ότι δεν έδωσε ποτέ σχετική εντολή για να γίνει-, οι καθυστερημένες δειγματοληψίες που αν είχαν γίνει έγκαιρα θα γνωρίζαμε τι προκάλεσε την ανάφλεξη και η πολιτική συμπεριφορά της Νέας Δημοκρατίας συνθέτουν όλο το παζλ για να καταλάβει η κοινή γνώμη» συμπλήρωσε.
«Ζούμε σε μια εποχή όπου τα fake news έχουν τεράστια δύναμη. Το έχω νιώσει στο πετσί μου πως το θύμα, γίνεται θύτης», ανέφερε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε:
«Επί 10 χρόνια με δύο συναπτές κυβερνήσεις ζούμε στο διαδίκτυο δολοφονίες χαρακτήρων στοχοποιώντας όποιον έχει άλλη άποψη. Πέρυσι κάναμε την πρόταση δυσπιστίας ταχύτατα, γιατί το σύστημα Μητσοτάκη δεν έχει μέτρο. Λίγες ώρες μετά την τραγωδία, κυκλοφόρησαν τα χαλκευμένα ηχητικά του σταθμάρχη στα γνωστά sites για ενισχύσουν τη θεωρία περί αποκλειστικά ανθρώπινου λάθους».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έρευνα Prorata: Τι απαντούν οι πολίτες για τα Τέμπη - Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ για Τέμπη: Η κυβέρνηση επενδύει στην τοξικότητα για να αποφύγει τα δύσκολα ερωτήματα
«Προσωπικός Βοηθός»: Έως πότε είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Αναλυτικά τα κριτήρια
02:00
«Αλλάζω συσκευή»: Έως 30/09 η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
01:00
Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία - Αναλυτικά οι φετινές αργίες
00:30
Θεσσαλονίκη: Δύο λουόμενες έχασαν τη ζωή τους σε παραλίες της Πιερίας και της Χαλκιδικής
23:59