ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kουτσούμπας: Δήμιος των εργασιακών δικαιωμάτων ο Κατρούγκαλος

Kουτσούμπας: Δήμιος των εργασιακών δικαιωμάτων ο Κατρούγκαλος

«Δήμιο των εργασιακών δικαιωμάτων» χαρακτήρισε τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, στο πλαίσιο της ΔΕΘ και σημείωσε ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για τις αλλαγές στα εργασιακά είναι «αιτία πολέμου».

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για το νέο αποφασιστικό χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, απαγορεύοντας ντε φάκτο απεργίες, την πάλη των εργαζομένων, απελευθερώνοντας τις ομαδικές απολύσεις» είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο Αλέξης Τσίπρας και ο δήμιος -να τον ονομάσω έτσι- των εργασιακών δικαιωμάτων Κατρούγκαλος, η κοινή στάση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη.

Προσπαθούν να ξεδοντιάσουν πραγματικά το εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα, να αφήσουν τους εργαζόμενους χωρίς κανένα όπλο στην πάλη τους απέναντι σε αυτή την επίθεση. Τα σχέδια αυτά πρέπει να συναντήσουν ισχυρές αντιστάσεις, είναι αιτία πολέμου».

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προωθεί νέα αφαίμαξη, με φόρους, με περικοπές δαπανών, επιπρόσθετα 2 δισ. Ευρώ το 2017 και άλλα επιπρόσθετα 3,5 δισ. ευρώ το 2018, ενώ σχετικά με το χρέος, είπε ότι ο πρωθυπουργός «αποδέχεται να το πληρώσει στο ακέραιο ο ελληνικός λαός».

Για τη Νέα Δημοκρατία παρατήρησε ότι «με λύπη και με πολιτική αμηχανία παρακολουθεί και βλέπει τον ΣΕΒ, τους θεσμούς της Ευρώπης και τους υπερατλαντικούς, να επικροτούν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα που κάνει πιο αποτελεσματικά από τις προηγούμενες δικές της κυβερνήσεις, για λογαριασμό του συστήματος. Η ΝΔ προβάλλει τη δική της αντιλαϊκή πρόταση, αφού με τον τίτλο “λιγότεροι φόροι” απευθύνεται κυρίως στο μεγάλο κεφάλαιο, σε αυτούς λέει ότι θα βάλει λιγότερους φόρους. Και λέγοντας λιγότερες κρατικές δαπάνες, εννοεί το πετσόκομμα, κυρίως όσων κρατικών κονδυλίων έχουν ακόμα απομείνει -και δεν έχουν μείνει και πάρα πολλά- για τις λαϊκές, για τις κοινωνικές ανάγκες».

Για το θέμα που δημιουργήθηκε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης με αφορμή τις αντιδράσεις στην απόφαση της κυβέρνησης να παρακολουθούν προσφυγόπουλα μαθήματα στα σχολεία, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «απαράδεκτα αυτά τα φαινόμενα που πρέπει να καταδικαστούν από όλους». Παράλληλα καταλόγισε ευθύνες και στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει αυτά τα φαινόμενα και αν λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις των κομμάτων. Ο ίδιος είπε ότι μπορούν να γίνονται μαθήματα για τα προσφυγόπουλα μέσα στα κέντρα φιλοξενίας και σε κοντινά σχολεία τα απογεύματα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ