Μητσοτάκης: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2008 η ανεργία
«Η κατάσταση στην αγορά εργασίας αποτελεί έναν από τους πιο κρίσιμους δείκτες τόσο για την πορεία μιας οικονομίας, όσο και για την κοινωνική ευημερία», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία τον Ιανουάριο του 2025 μειώθηκε στο 8,7%, δηλαδή 3 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από πέρυσι, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2008. Οι άνεργοι μειώθηκαν στους 408,2 χιλιάδες –το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2008– ενώ οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν σε 4,29 εκατομμύρια.
Όπως συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, «η βελτίωση αυτή δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα στοχευμένων πολιτικών που ενισχύουν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, δημιουργώντας όλο και περισσότερες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Κι έτσι θα συνεχίσουμε».
H ανάρτηση του πρωθυπουργού
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τηλεφωνική συνομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν
Νέα επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι: «Η Ελλάδα θα συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία»
Νέο πρόγραμμα απασχόλησης από τη ΔΥΠΑ με 10.000 θέσεις εργασίας - Ποιοι είναι δικαιούχοι
05:00
Αλλαγές στις χρεώσεις ρεύματος: Από 1/2 τίθενται σε ισχύ - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
04:00
Agro-Verify: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή - Έρχονται καταγγελίες με ένα «κλικ»
03:00
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου - Αναλυτικά ο «χάρτης» πληρωμών
02:00