ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη Βουλή για τους ελέγχους στα γραφεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα

Κόντρα στη Βουλή για τους ελέγχους στα γραφεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης για την έφοδο των εισαγγελέων διαφθοράς στα γραφεία της συζύγου του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. Η κόντρα μεταφέρθηκε και στη Βουλή με την Φωτεινή Αραμπατζή από τη ΝΔ να υπαινίσσεται ότι η έρευνα έγινε με κυβερνητική εντολή.

Αναπτύσσοντας επίκαιρη ερώτηση της για ζήτημα που αφορούσε στα τουριστικά καταλύματα συνέδεσε μάλιστα, την χρονική στιγμή που επελέγη για την έρευνα με την άρνηση της ΤτΕ να κάνει αποδεκτή την πρόταση της κυβέρνησης για τη νέα διοίκηση της Τράπεζας Αττικής.

«Ή η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη ή θέλετε να την επαναφέρουμε σε λειτουργίες που έχουν αποδειχθεί τα προηγούμενα χρόνια», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών που επιχείρησε να αντιστρέψει τις κατηγορίες. «Εμείς ούτε τις φορολογικές υπηρεσίες χρησιμοποιούμε για να τις στείλουμε σε ΜΜΕ που κάνουν κριτική στην κυβέρνηση όπως είχε γίνει επί των ημερών σας, ούτε έχουμε λογική να χρησιμοποιήσουμε τη Δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς», είπε και διερωτήθηκε εάν κατά την άποψη της ΝΔ γίνονται εισαγγελικές έρευνες κατά παραγγελία.

«Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται και μετά τις απαντήσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για το ΣτΕ μάλλον έχετε λόγο να μυγιάζεστε», σχολίασε η Φωτεινή Αραμπατζή, καταλογίζοντας πολιτικές εκφοβισμού στην κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ