ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε σήμερα ποιος είναι και τι υποστηρίζει

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε σήμερα ποιος είναι και τι υποστηρίζει
Στισγμιότυπο από το εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου, την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε το Μαξίμου με αφορμή την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη ΔΕΘ, κατηγορώντας τον για ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις, σε βαθμό μεγαλύτερο και από αυτόν των δανειστών, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε σήμερα ποιος είναι και τι υποστηρίζει, «ότι οι απόψεις του είναι πιο ακραία νεοφιλελεύθερες από αυτές των δανειστών», υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Προσθέτει δε ότι «με παρουσίες σαν τη σημερινή θα πηγαίνει μετά τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ για πολλά χρόνια ακόμα. Εκτός κι αν στη Νέα Δημοκρατία αποφασίσουν να στέλνουν άλλον».

Με ειρωνικό τόνο το πρωθυπουργικό γραφείο επιχείρησε να αποδομήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρώτη του ομιλία ως προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ:

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μητσοτάκη που με τη σημερινή του εμφάνιση θύμισε σε όλους τους Έλληνες ποιος πραγματικά είναι και τι υποστηρίζει.

Θύμισε ότι οι απόψεις του είναι πιο ακραία νεοφιλελεύθερες από αυτές των δανειστών με τους οποίους άλλωστε ως κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων της καταστροφής, υπέγραφε λευκά χαρτιά βυθίζοντας την χώρα στην φτώχεια.

Τότε που είχε δεσμευτεί για 15.000 απολύσεις στο δημόσιο και για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι:

Ο υπερασπιστής της επιχειρηματικότητας τύπου Siemens δε βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να πει για την προστασία των εργασιακών σχέσεων και τη 2η αξιολόγηση.

Αντιθέτως εξήγγειλε περικοπές ύψους 3,5 δισ. ευρώ στην υγεία, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος, υποσχόμενος να συνεχίσει την πολιτική που από το 2010 κατέστρεψε την χώρα και την οικονομία.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ