ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες: Συνέχεια στο σίριαλ με Εσκομπάρ και… χρυσές μασέλες της γιαγιάς

Τηλεοπτικές άδειες: Συνέχεια στο σίριαλ με Εσκομπάρ και… χρυσές μασέλες της γιαγιάς
EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η αντιπαράθεση με φόντο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και τις αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες και τα δάνεια ενός εκ των τεσσάρων υπερθεματιστών, συνεχίζεται με την κυβέρνηση να δέχεται πυρ ομαδών από την αντιπολίτευση.

Το νέο επεισόδιο στο... σίριαλ επεφύλασσε την κόντρα μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βέττα με τον βουλευτή της ΝΔ, Σίμο Κεδίκογλου, με την «φωτιά» να ανάβει από την αναφορά του πρώτου στην πρώτη δόση του τιμήματος που καλούνται να καταβάλλουν οι τέσσερις υπερθεματιστές.

«Τη Δευτέρα οι υπερθεματιστές θα πρέπει να καταθέσουν ρευστό χρήμα, ακόμη και αν καταθέσουν τη χρυσή μασέλα της γιαγιάς τους δε με ενδιαφέρει αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η συγκεκριμένη αναφορά του κ Βέττα πυροδότησε την αντίδραση του Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος υπενθύμισε τη δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου, που είχε ζητήσει να διασφαλιστεί ότι «δεν θα πάρει τηλεοπτική άδεια ο Εσκομπάρ».

«Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Κάποιος παίρνει δάνεια με βοσκοτόπια αλλουνού που έχει κόκκινο δάνειο... Αυτή η υπόθεση ζέχνει και δείχνει το ανήθικο πλεονέκτημα της-πρώτη φορά Αριστερά- κυβέρνησης» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ανέφερε δε τι ο διαγωνισμός δεν είχε καμία διαφάνεια, και έχει ακυρωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Παίρνοντας ξανά τον λόγο ο Δημήτρης Βέττας αναφέρθηκε ειδικά στον κ. Καλογρίτσα, μετά τον σάλο που ξέσπασε από τις αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες που κατέθεσε: «Είναι μέλος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Καλογρίτσας; Δεν με ενδιαφέρει ο κ. Καλογρίτσας, ποσώς με ενδιαφέρει (...) αν αποδειχθεί οτιδήποτε για οποιονδήποτε να ακολουθήσει (το θέμα) τη δικαιοσύνη».

Χαρακτήρισε δε επένδυση την αδειοδότηση, όπως πραγματοποιήθηκε, ενώ πρόσθεσε πως θα συνέφερε την κυβέρνηση να δώσει περισσότερες άδειες με χαμηλότερο τίμημα αν ήθελε να ενισχύσει τη διαπλοκή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ