ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιερώνυμος για Φίλη: Ιδεοληπτικές ερμηνείες πολέμιων της Εκκλησίας

Ιερώνυμος για Φίλη: Ιδεοληπτικές ερμηνείες πολέμιων της Εκκλησίας
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του Νίκου Φίλη, που ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, ο οποίος αναρωτήθηκε που ήταν η Εκκλησία σε δύσκολες περιόδους για τη χώρα, όπως η κατοχή και η χούντα.

Σε επιστολή που απέστειλε ο αρχιεπίσκοπος την Παρασκευή στον υπουργό, επισημαίνει ότι «η υπόθεση της Εκκλησίας είναι υπόθεση ενός λαού και όχι ενός υπουργού» και κάνει λόγο για «ιδεοληπτικές ερμηνείες των πολέμιων της».

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι ο ρόλος της Εκκλησίας ήταν «συνεπής και αδιάβλητος» στην περίοδο της Δικτατορίας και χαρακτηρίζει «παντελώς αβάσιμες και πλασματικές τις επικρίσεις ότι δήθεν η Εκκλησία συνεργάστηκε με τη Δικτατορία».

Στη συνέχεια παραθέτει μία σειρά ερωτημάτων που θα πρέπει να απαντηθούν από τους επικριτές της, όπως λέει.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

Π. Καμμένος σε Ιερώνυμο: Είμαστε υπέρ της Εκκλησίας για τα Θρησκευτικά

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε επικοινωνία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο, υπερασπίστηκε τις απόψεις της Εκκλησίας για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, πριν από την τοποθέτηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για θέματα Παιδείας σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ