ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιπλέκει το #perouka_gate το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περιπλέκει το #perouka_gate το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέχεια στα επεισόδια της φερόμενης ως σύλληψης των δύο Ελλήνων δημοσιογράφων στη Νέα Υόρκη γνωστής, πλέον, ως #perouka_gate, δίνει το ίδιο το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο με ανακοίνωσή του το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. 

Για το θέμα, το βράδυ της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου, εξέδωσε η ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία με την οποία ζητούσε από το ΑΠΕ - ΜΠΕ να δώσει σαφείς εξηγήσεις για το ποιος ήταν ο συντάκτης της είδησης καθώς ο απεσταλμένος του ΑΠΕ - ΜΠΕ στη Νέα Υόρκη για την κάλυψη της επίσκεψης του κυβερνητικού επιτελείου είχε διαψεύσει ότι ο ίδιος είχε στείλει την είδηση. Στην ανακοίνωση του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου, αναφορικά με την πηγή της πληροφόρησής του, το ΑΠΕ – ΜΠΕ παραπέμπει σε αναφορά της αμερικανικής αστυνομίας την οποίαν αναδημοσιεύει και στη οποίαν δεν αναφέρεται ότι οι δυο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν.

Αντιθέτως, η ενημέρωση που παρείχε το ΑΠΕ-ΜΠΕ το βράδυ της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου ανέφερε: «Συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη δύο δημοσιογράφοι του Star και του Alpha, οι οποίοι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά». Την εκδοχή που περιγράφει το σημείωμα της αμερικανικής αστυνομίας, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι απλώς δέχθηκαν την επίπληξη της αμερικανικής αστυνομίας και αφέθησαν ελεύθεροι αφού έδωσαν εξηγήσεις, είχαν υποστηρίξει και οι δύο δημοσιογράφοι με αλλεπάλληλες αναρτήσεις τους στα social media.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ