Πρόταση για κατ΄ιδίαν συνομιλίες στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη - Ερντογάν στα Τίρανα
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
TwitterΣύντομη συνομιλία με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο περιθώριο της συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που πραγματοποιείται στα Τίρανα της Αλβανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το κυπριακή ισστοσελίδα sigmalive.com, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι για να υπάρξει πραγματική πρόοδος, τόσο στο Κυπριακό όσο και στα ευρωτουρκικά, πρέπει να μιλήσουν οι ίδιοι μεταξύ τους, και πως ιδιαίτερα τώρα που διορίστηκε απεσταλμένος από την ΕΕ, κάτι που αποδεικνύει ότι η ΕΕ ότι ενδιαφέρεται, μπορεί να επιτευχθεί πρόοδος.
Ο Πρόεδρος τόνισε, ακόμη, ότι εξαρτάται πλέον από τους ίδιους να αξιοποιηθεί αυτή η προοπτική.
Από την πλευρά του, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι είναι υπέρ του διαλόγου και ότι τους ενδιαφέρουν τα ευρωτουρκικά, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ερντογάν: «Η ενθάρρυνση Ρωσίας και Ουκρανίας είναι το κλειδί για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης»
Ερντογάν: Η Τουρκία έτοιμη να φιλοξενήσει Πούτιν και Ζελένσκι για συνομιλίες «όταν είναι έτοιμοι»
Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
06:00
Συντάξεις κύριες και επικουρικές Ιανουαρίου: Πότε θα καταβληθούν
05:00
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00
IRIS: Υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις - Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
03:00