Μητσοτάκης σε Σίσι: Να υπάρξει συμφωνία για τη Μονή Σινά - Αναγκαία η αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι είχε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι κίνδυνοι για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, υπογράμμισε την ανάγκη να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση και να υπάρξει επανεκκίνηση των συζητήσεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών.
Συζητήθηκε ακόμη η πρόοδος στις συζητήσεις Ελλάδας και Αιγύπτου για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά και η ανάγκη να υπάρξει σύντομα συμφωνία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης: Θα σταλούν πλοία του ΠΝ έξω από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης για ροές παράνομων μεταναστών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης για Ιράν: Προέχει η επίδειξη αυτοσυγκράτησης
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Το πετρέλαιο «απειλεί» τα νοικοκυριά - Το εφιαλτικό σενάριο που εκτοξεύει τον πληθωρισμό
07:38
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Σήμερα η κηδεία του 20χρονου που δολοφονήθηκε από τον 23χρονο - Αναζητούν δύο φίλους του θύματος (vids)
07:29
ΚΟΣΜΟΣ
Επίθεση με μαχαίρι στην Αυστρία - Ένας νεκρός, ένας τραυματίας
07:19
ΚΟΣΜΟΣ
Καμία πρόθεση συνεννόησης από Ιράν και ΗΠΑ: «Ίσως βομβαρδίσουμε μερικές φορές ακόμα για πλάκα» λέει ο Τραμπ
07:10
ΕΛΛΑΔΑ