Αυστηρό μήνυμα Κικίλια για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία να τηρείται απαρέγκλιτα
O Βασίλης Κικίλιας
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSIΑυστηρό μήνυμα στους εμπλεκόμενους με την ασφάλεια στη ναυσιπλοϊα έστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας.
«Η νομοθεσία οφείλει να τηρείται απαρέγκλιτα, σε ό,τι αφορά τόσο την τεχνική κατάσταση των πλοίων όσο και τις συνθήκες εργασίας των πληρωμάτων. Ταυτόχρονα, ο υπουργός, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, έχει δώσει σαφή εντολή προς το Λιμενικό Σώμα και σε όλα τα Λιμεναρχεία της χώρας, να εντείνουν τους ελέγχους με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Κικίλιας.
Να σημειωθεί ότι από τον Μάρτιο του 2025, με πρωτοβουλία του Βασίλη Κικίλια, υλοποιείται ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης της ασφάλειας στα λιμάνια της χώρας, ως απόκριση στις απαιτήσεις της θερινής περιόδου και της αυξημένης επιβατικής κίνησης.
Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, το υπουργείο έχει ήδη πραγματοποιήσει φέτος, περισσότερους από 700 έκτακτους ελέγχους που σχετίζονται με την ασφάλεια των πλοίων, των επιβατών και των ναυτεργατών.
Παράλληλα, ενισχύθηκε σημαντικά η επιχειρησιακή παρουσία του Λιμενικού Σώματος στα δύο βασικά λιμάνια της Αττικής, με 70 επιπλέον λιμενικούς να τοποθετούνται στον Πειραιά και 20 λιμενικούς να επιστρέφουν στη Ραφήνα, με στόχο την εντατικοποίηση των ελέγχων και τη διασφάλιση της τάξης και της ασφάλειας στους χώρους επιβίβασης.
Αντιστοίχως στις Κυκλάδες, τα Λιμεναρχεία ενισχύονται με επιπλέον 48 λιμενικούς, ενώ τα λιμεναρχεία του ΝΑ Αιγαίου ενισχύθηκαν με επιπλέον 94 στελέχη Λ.Σ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κικίλιας από Λέρο: «Έχει γίνει δουλειά - Αναβαθμίζουμε τις λιμενικές υποδομές»
Κικίλιας: Δεν πρόκειται να ανεχτούμε κινήσεις αισχροκέρδειας σε βάρος των πολιτών
SPONSORED
Έρχονται 150 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στην αμυντική βιομηχανία - Το στοίχημα του 25%
11:14
Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης βγάζει στο Νέο Δελχί το κόμμα των... κατσαρίδων
10:59
Πανελλήνιες 2026: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα μαθήματα που εξετάστηκαν σήμερα στα ΕΠΑΛ
10:49
Ξεκινά η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποφασίσει αυτοδιάλυση ή αυτόνομη κάθοδο
10:43