ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Σταϊκούρας: Μη ρεαλιστικοί οι στόχοι του προϋπολογισμού

Χ. Σταϊκούρας: Μη ρεαλιστικοί οι στόχοι του προϋπολογισμού
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ - Eurokinissi

Οι στόχοι που έχει θέσει η κυβέρνηση στο προσχέδιο του προϋπολογισμού είναι μη ρεαλιστικοί κατά τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο συντονιστής οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως ειδικά η πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,7% έως το 2017 είναι εξαιρετικά αισιόδοξη δεδομένου του περιβάλλοντος μεγάλης και πρόσθετης φορολογικής επιβάρυνσης και μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος.

Η χώρα κατά τον κύριο Σταϊκούρα παραμένει και το 2016 σε ύφεση και τονίζει πως η απώλεια πλούτου σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις θα φτάσει μόνο για το 2017 στα 24 δισ. Ευρώ.

«Οι δαπάνες για μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία παραμένουν σταθερές το 2017, περίπου στα 32,5 δισ. ευρώ, παρά την «κυβερνητική διαφήμιση» για την πλήρη εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης», αναφέρει.

Με λίγα λόγια, η Κυβέρνηση «τα παίρνει από τη μία τσέπη», με την περικοπή των συντάξεων και του ΕΚΑΣ και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, για να «τα δώσει από την άλλη», λέει ο βουλευτής της ΝΔ και τονίζει πως: «η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεσματική και αξιόπιστη».

Αναφορικά με την υπόθεση του χρέους ο βουλευτής επισημαίνει πως το «δημόσιο χρέος θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2014. Ενώ η όποια ρύθμιση για το χρέος παραμένει ασαφής και είναι αβέβαιη, τελεί υπό προϋποθέσεις και είναι μελλοντική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ