ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Ο Κ. Μητσοτάκης έχει μακρό χρόνο παραμονής στην αντιπολίτευση

Μαξίμου: Ο Κ. Μητσοτάκης έχει μακρό χρόνο παραμονής στην αντιπολίτευση
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ - Eurokinissi

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει μπροστά του μακρό χρόνο παραμονής στην αντιπολίτευση. Καλά θα κάνει να το συνειδητοποιήσει».

Αυτή είναι η απάντηση που δίνει το Μέγαρο Μαξίμου στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος με αφορμή την 42η επέτειο της ίδρυσης του.

Η κυβέρνηση αποδίδει στον Κυριάκο Μητσοτάκη άγχος, το οποίο μάλιστα δεν κρύβεται και τονίζει:

«Το άγχος που του προκαλούν τα στοιχεία και οι προβλέψεις - ακόμα και σημερινές - για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Το άγχος του για το σταδιακό ξεσκέπασμα της διαπλοκής, που λεηλάτησε τις προηγούμενες δεκαετίες τον τόπο. Το άγχος του για την επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Γι' αυτό προσπαθεί να ανακόψει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση. Δυστυχώς γι' αυτόν, δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από το να εκφωνεί ομιλίες όπως η σημερινή».

Η ανακοίνωση εν συνεχεία κάνει μια ακόμη πιο άμεση επίθεση στο κόμμα μιλώντας για το σκάνδαλο των Panama Papers και για τα θαλασσοδάνεια. Προτείνει μάλιστα στον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θυμηθεί τις ημέρες που η δική του κυβέρνηση προχωρούσε σε βίαιες καταστολές των διαδηλώσεων.

«Θα του προτείναμε πάντως να μετριάσει τις αναφορές του «στους τίμιους και εργατικούς Έλληνες», γιατί το μόνο που καταφέρνει είναι να θυμίζει στην κοινή γνώμη τα Panama Papers, αλλά και τα θαλασσοδάνεια του κόμματός του και του "Κήρυκα Χανίων". Θα του προτείναμε επίσης να μην παριστάνει τον χθεσινό, όταν μιλάει για συντάξεις και καταστολή. Υπήρξε μέλος μιας κυβέρνησης που περιέκοψε έντεκα φορές τις συντάξεις και κατέφυγε σε ένα μαζικό, συστηματικό και διαρκές όργιο καταστολής εναντίον πολιτών, προκαλώντας τις αντιδράσεις ακόμα και της Διεθνούς Αμνηστίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ