Μητσοτάκης στη τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους ηγέτες: Πρώτη προτεραιότητα η κατάπαυση του πυρός
Ο Πρωθυπουργός στην τηλεδιάσκεψη ηγετών
Γραφείο Τύπου/ Νέα ΔημοκρατίαΩς πρώτη προτεραιότητα έθεσε την κατάπαυση του πυρός στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών για την Ουκρανία ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Πρωθυπουργός έλαβε μέρος το απόγευμα της Τετάρτης 13/8 στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών για την Ουκρανία που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Στην τηλεδιάσκεψη εκτός από τους Ευρωπαίους ηγέτες και τον Ζελένσκι, συμμετείχαν επίσης οι ΗΠΑ (αντιπρόεδρος Vance), ο Καναδάς και η Ιαπωνία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του υπογράμμισε τη σημασία του αμερικανικού ρόλου και της διατλαντικής σχέσης, επεσήμανε ότι η κατάπαυση του πυρός αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και ότι έχει μεγάλη σημασία πώς θα αξιοποιηθεί, εφόσον επιτευχθεί.
Τέλος, τόνισε εμφατικά την πάγια θέση της Ελλάδας, ότι τα σύνορα δεν αλλάζουν δια της βίας και πως μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει αποφάσεις αναφορικά με τα εδάφη της.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Προήδρευσε σε σύσκεψη για τις φωτιές
Μητσοτάκης για παράδοση οδικού άξονα Βόνιτσας - Λευκάδας: «Ένα ακόμα έργο ολοκληρώθηκε»
Συνεχίζει την εισαγωγή πετρελαίου από το Ιράν η Κίνα - Αψηφά τις κυρώσεις των ΗΠΑ
10:39
Λαμία: Θύμα επίθεσης 13χρονη από ανήλικη - Την έριξε στο οδόστρωμα και την κλώτσαγε - Μία σύλληψη
10:29
Τουρισμός: Θετικά τα μηνύματα από Σύρο, Σίφνο, Νάξο παρά τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
10:18
Μητσοτάκης : «Τέλος στα ψιλά γράμματα» - Προστασία για καταναλωτές με δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ
10:08