Μητσοτάκης στη τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους ηγέτες: Πρώτη προτεραιότητα η κατάπαυση του πυρός
Ο Πρωθυπουργός στην τηλεδιάσκεψη ηγετών
Γραφείο Τύπου/ Νέα ΔημοκρατίαΩς πρώτη προτεραιότητα έθεσε την κατάπαυση του πυρός στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών για την Ουκρανία ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Πρωθυπουργός έλαβε μέρος το απόγευμα της Τετάρτης 13/8 στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών για την Ουκρανία που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Στην τηλεδιάσκεψη εκτός από τους Ευρωπαίους ηγέτες και τον Ζελένσκι, συμμετείχαν επίσης οι ΗΠΑ (αντιπρόεδρος Vance), ο Καναδάς και η Ιαπωνία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του υπογράμμισε τη σημασία του αμερικανικού ρόλου και της διατλαντικής σχέσης, επεσήμανε ότι η κατάπαυση του πυρός αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και ότι έχει μεγάλη σημασία πώς θα αξιοποιηθεί, εφόσον επιτευχθεί.
Τέλος, τόνισε εμφατικά την πάγια θέση της Ελλάδας, ότι τα σύνορα δεν αλλάζουν δια της βίας και πως μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει αποφάσεις αναφορικά με τα εδάφη της.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Προήδρευσε σε σύσκεψη για τις φωτιές
Μητσοτάκης για παράδοση οδικού άξονα Βόνιτσας - Λευκάδας: «Ένα ακόμα έργο ολοκληρώθηκε»
Βέροια: Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά σε μονοκατοικία
23:47
«Ο Ντράγκι θα ήταν κατάλληλος ως ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ στην Ουκρανία», λέει Ιταλός υφυπουργός
23:35
Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ: «Ο εφιάλτης των Ιρανών σύντομα θα τελειώσει»
23:23
Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν βομβαρδισμούς κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους σε όλη την Συρία
23:10