ΠΑΣΟΚ: Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους πυροσβέστες
Πυροσβέστες
IN TIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΤο αίτημα των πυροσβεστών για χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού, στηρίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωση τους ο υπεύθυνος του ΚΤΕ Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας του κόμματος, Ανδρέας Πουλάς, και ο γραμματέας του Τομέα Κλιματικής Κρίσης και Ανθεκτικότητας, Μιχάλης Χάλαρης.
«Οι γυναίκες και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος δίνουν καθημερινά τιτάνιες μάχες με αυταπάρνηση, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Η Πολιτεία, αντί να αναγνωρίσει έμπρακτα το έργο τους, εξακολουθεί να τους αντιμετωπίζει με άνισα μέτρα και σταθμά», αναφέρουν οι κ.κ. Πουλάς και Χάλαρης. Προσθέτουν ότι «η πρόσφατη επιστολή της ΠΟΕΥΠΣ προς τον πρωθυπουργό αποτυπώνει με σαφήνεια την απογοήτευση και την αγανάκτηση για την αδικία που υφίστανται οι πυροσβέστες, οι οποίοι παραμένουν εκτός της πλήρους χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας».
Σημειώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, δια του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη, έχει δεσμευθεί δημόσια στις επισκέψεις του σε υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος «να στηρίξει μέχρι τέλους το δίκαιο αίτημα:
- Επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού, χωρίς διαχωρισμούς.
- Πλήρη ομογενοποίηση του προσωπικού με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, ώστε να μπει οριστικό τέλος σε καθεστώτα πολλών ταχυτήτων».
Τα αρμόδια στελέχη του κόμματος σημειώνουν ότι «η αναγνώριση του δύσκολου και απαιτητικού έργου των πυροσβεστών δεν μπορεί να μένει στα λόγια ή στις φωτογραφίες. Απαιτούνται πράξεις» και πως το ΠΑΣΟΚ «θα συνεχίσει να διεκδικεί έμπρακτη δικαιοσύνη για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, που φυλάνε Θερμοπύλες για την κοινωνία και τη χώρα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΣΟΚ: Αντί για θριαμβολογίες, απαιτείται πολιτική βούληση για ουσιαστική ανασυγκρότηση του ΕΣΥ
Σε ατζέντα ΔΕΘ το ΠΑΣΟΚ: στροφή σε ακρίβεια και εισοδήματα
Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον σκάφους στον Ειρηνικό (vid)
08:26
Η Ford αλλάζει σελίδα στην Ευρώπη
08:20
Τσεχία: Επανέρχεται στη πρωθυπουργία ο Μπάμπις - Δεσμεύση για μεταβίβαση επιχειρηματικών συμφερόντων
08:20
Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους – Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στον Κηφισό
08:18