Βουλή: Στην ΚΟ της Νέας Αριστεράς προσχώρησε ο Θεόδωρος Δρίτσας
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς εντάχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (8/10) ο Θεόδωρος Δρίτσας, ο οποίος ορκίστηκε νωρίτερα σήμερα βουλευτής Α' Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Αλέξη Τσίπρα που παραιτήθηκε.
Μετά την ορκωμοσία του, ο κ. Δρίτσας απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, με την οποία δήλωσε ανεξάρτητος βουλευτής.
Ακολούθησε επιστολή του προέδρου της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία δήλωσε ότι ο κ. Δρίτσας προσχωρεί στην ΚΟ Νέας Αριστεράς και ακολούθως νέα επιστολή του κ. Δρίτσα, με την οποία δήλωσε ότι εντάσσεται στην ΚΟ της Νέας Αριστεράς.
Έτσι η Νέα Αριστερά αριθμεί πλέον 12 βουλευτές από 11 που ήταν έως τώρα η κοινοβουλευτική του δύναμη και "ανέρχεται" στην κοινοβουλευτική κλίμακα του πέμπτου κόμματος της Βουλής, "υπερπηδώντας" την Ελληνική Λύση, που γίνεται πλέον το έκτο κόμμα του Κοινοβουλίου. Καθώς δε ο ΣΥΡΙΖΑ, απώλεσε την έδρα του Αλέξη Τσίπρα και έτσι "έχασε" έναν βουλευτή, "πέφτει" η κοινοβουλευτική του δύναμη στους 25 βουλευτές από 26.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Δρίτσας ορκίστηκε βουλευτής: Πήρε την έδρα Τσίπρα - Αναμένεται να «μετακομίσει» προς Νέα Αριστερά
Δρίτσας: «Θα κρατήσω την έδρα - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή»
Αντίστροφη μέτρηση για τα τέλη κυκλοφορίας - Πώς θα πληρώσετε λιγότερα
08:38
Ιστορικά ρεκόρ και εξαιρετικές επιδόσεις στις αγορές - Οι καταλύτες του 2025
08:25
ΗΠΑ: 47χρονος σκότωσε την σύζυγο του, τραυμάτισε την κόρη του του και αυτοκτόνησε μετά από καυγά
08:12
Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το όνομα του Κένεντι Σέντερ θέλει να αλλάξει και τις καρέκλες (pic)
08:12