ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Τόσκας: Δεν είναι πολιτική η απόφαση για τη φύλαξη προσώπων

Ν. Τόσκας: Δεν είναι πολιτική η απόφαση για τη φύλαξη προσώπων
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/φωτογραφία αρχείου

Η απόφαση για τη φύλαξη προσώπων δεν είναι πολιτική, αλλά αστυνομική, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μία ημέρα μετά την έκρηξη βόμβας έξω από το σπίτι της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη.

Με αφορμή τις καταγγελίες του συνηγόρου της ότι απέσυραν τη φρουρά για τη φύλαξή της, λίγο πριν την έκρηξη της βόμβας έξω από το σπίτι της, ο κ. Τόσκας σημείωσε πως αρμόδια για αυτές τις αποφάσεις είναι η επιτροπή της αστυνομίας και «πιστεύω ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους οι άνθρωποι αυτοί».

Σύμφωνα με τον Νίκο Τόσκα, η κυρία Τσατάνη υπέβαλε ένσταση για να της χορηγηθεί εκ νέου φύλαξη, όμως δεν πρόλαβε να συγκληθεί η επιτροπή, ενώ ο ίδιος επεσήμανε πως όπου έχει γίνει κάποιο λάθος, επεναξετάζεται,

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επεσήμανε πως «οι αστυνομικοί διατίθενται για την ατομική ασφάλεια των προσώπων και όχι για τα σπίτια ή τα γραφεία τους», ενώ τόνισε πως «ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις κάποιες περιπτώσεις, ούτε όμως μπορείς να διασφαλίσεις 100% τον κάθε άνθρωπο».

Όπως εξήγησε, «δεν γίνεται να διατηρηθούν 4.000 αστυνομικοί που φυλάσσουν επίσημα πρόσωπα. Για πλήρη ασφάλεια σε μεγάλο ποσοστό χρειάζονται 20 αστυνομικοί, δεν είναι δυνατόν αυτό, πρέπει να εκλογικευθούν αυτές οι καταστάσεις», ενώ έκανε γνωστό πωςη αστυνομία θα συνεννοηθεί με τις ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων «για να δούμε πού υπάρχουν ανάγκες, γιατί εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε σε ποια υπόθεση ασχολείται ο κάθε δικαστικός».

Ο υπουργός δήλωσε ότι τα τελευταία γεγονότα δείχνουν ότι ποτέ δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. «Προφανώς μας ανησυχεί η βόμβα στο σπίτι της εισαγγελέως, είναι ένα περιστατικό που δείχνει ότι πέρα από τους κινδύνους που προέρχονται από το εξωτερικό έχουμε και προβλήματα στο εσωτερικό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ