ΠΑΣΟΚ για προϋπολογισμό: «Η κορύφωση μιας άδικης και αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής»
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
INTIME NEWSΈντονη κριτική για τον Προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή ασκεί το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας σε ανακοίνωση του ότι «ο Προϋπολογισμός του 2026 δεν αποτελεί απλώς συνέχεια, αλλά κορύφωση μιας οικονομικής πολιτικής».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, «η κυβέρνηση στηρίζει την προσδοκία της για υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε μεγάλο βαθμό στην πρόβλεψη για διπλάσιο ρυθμό αύξησης των επενδύσεων, λόγω της ανάγκης ταχείας απορρόφησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που λήγει τη νέα χρονιά – ενός μοναδικού χρηματοδοτικού εργαλείου που η Νέα Δημοκρατία απέτυχε να αξιοποιήσει ώστε να μετασχηματίσει το παραγωγικό υπόδειγμα και να ενισχύσει την εγχώρια οικονομία».
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αναφέρει πως «ο “φόρος πληθωρισμού” εξακολουθεί να ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών. Από τα 2,5 δισ. ευρώ επιπλέον φορολογικά έσοδα του 2026, τα 1,6 δισ. προέρχονται από τον ΦΠΑ. Συνολικά, την περίοδο 2019–2025, τα γενικά φορολογικά έσοδα αυξάνονται κατά 43,8%, ενώ τα έσοδα από ΦΠΑ εκτοξεύονται πάνω από 65%. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της αδικίας: ανάπτυξη που δεν επιστρέφει στην κοινωνία, αλλά αποτυπώνεται μόνο στα λογιστικά βιβλία του κράτους».
Τέλος, το κόμμα υποστηρίζει πως παρουσιάζει στον ελληνικό λαό «μια διαφορετική προοπτική: ένα πλήρως επεξεργασμένο προοδευτικό σχέδιο για βιώσιμη ανάπτυξη, παραγωγική ανασυγκρότηση και ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα που στηρίζει την κοινωνική συνοχή, τη μεσαία τάξη και τις πραγματικές ανάγκες της χώρας».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προϋπολογισμός 2026: Δημοσιονομικές παρεμβάσεις 2,9 δισ., πληθωρισμός στο 2,2% και μείωση ανεργίας
Κατατέθηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2026 - Στις 17 Δεκεμβρίου η ψήφιση του
Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης του τραυματισμένου ορειβάτη στο Αγρίνιο (vid)
19:47
Νέα προειδοποίηση Τραμπ: Θα χάσουν τα εργοστάσια ενέργειας αν δεν ανοίξουν το Ορμούζ έως την Τρίτη
19:36
LIVE Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Το Ιράν απαιτεί αποζημίωση για να ανοίξει το Ορμούζ - Νέα απειλή Τραμπ για ενεργειακές εγκαταστάσεις
19:30
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ζήτησα μεσολάβηση από την Παπακώστα»: Τι λέει ο κτηνοτρόφος για την παράνομη επιδότηση
19:23